A költségvetési kudarc után újabb videó került elő Lamperth Mónikáról

Lamperth Mónika ÉPÜLET felszólal HASZNÁLATI TÁRGY jegyzet képviselő Közéleti személyiség foglalkozása papírlap plenáris ülés politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY TÁRGY ülésterem Budapest, 2013. május 14.
Lamperth Mónika szocialista képviselő
Budapest, 2013. május 14. Lamperth Mónika szocialista képviselő felszólal az egyes elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáján a parlament plenáris ülésén 2013. május 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Egy friss videóból világosan kiderült, hogy miért nem szavazta meg a kerületi Fidesz-frakció a XV. kerület költségvetését, amit Lamperth Mónika és a DK által támogatott Németh Angéla nyújtott be.
Vágólapra másolva!


Az összeállítás szerint a költségvetési tervezet szerint a jegyzői iroda egyéb dologi kiadására 504 millió Ft, a polgármesteri kabinet egyéb dologi kiadására 140 millió Ft, a jegyzői iroda működési céltartalékára 73 millió Ft, a polgármesteri kabinet egyéb működési célú támogatására 60 millió Ft, a polgármesteri kabinet külső személyi juttatásokra 38 millió Ft jutott volna.

Összesen több mint 800 millió Ft értékben juttattak volna így pénzt a két darab jegyzői irodára és a három polgármesteri kabinetre.

Egyébként 2018-ban a jegyzői iroda egyéb dologi kiadására még csak 464 millió forintot szavaztak meg a képviselők. A Fidesz azt a büdzsét sem szavazta meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, teljesen megbukott a Németh Angéla-Lamperth Mónika kettős által beterjesztett költségvetés a XV. kerületben azzal, hogy a képviselők többsége elutasította a javaslatot. 10 képviselő szavazott igennel, 4 tartózkodott, és 7 nemmel voksolt.

A Demokratikus Koalíció támogatásával megválasztott polgármester totális vereséget szenvedett.

DK-s kifizetőhely?

A DK és Lamperth foglya maradt a XV. kerület – így reagált a szavazás eredményére Pintér Gábor, a Fidesz XV. kerületi frakcióvezetője. Közölte: nem sikerült a Lampert Mónika jegyző készítette költségvetési rendeletet elfogadni. A 21 fős képviselő-testület 7 fős Fidesz-KDNP frakciója számos módosítással élt, melyet a baloldali vezetés jogellenesen még szavazásra sem bocsátott.

A Fidesz-KDNP frakció céljai nem változtak, a helyben élők boldogulását és a kerület biztonságos fejlődését tekintjük a legfontosabbnak – zárul a nyilatkozat.

Kétmilliós jutalom a semmire

Mint arról korábban beszámoltunk, Németh Angélát gyakorlatilag dróton rángatja Lamperth Mónika, a kerület jegyzője. A DK-közeli városvezetőt szeptemberben választották meg, de máris kétmillió forintos jutalommal lepte volna meg magát. Jellemző, hogy az ezzel kapcsolatos előterjesztést a korábbi jobbikos Bodó Miklós adta be, aki jelenleg a XV. kerületi önkormányzat pénzügyi és településfejlesztési bizottságának elnöke.

Az előterjesztésben Németh féléves polgármesteri munkáját jutalmazták volna, ám akkor mindössze két hónapja volt polgármester a testületi ülés idején,

előtte csak alpolgármesterként járt el ilyen jogkörben. Vagyis, a Jobbik-Gyurcsány összefogás, a jobbikos hízelgés Gyurcsányéknak itt is elég könnyen tetten érhető.

Németh Angéla, a Demokratikus Koalíció polgármestere csúnyán megbukott Forrás: Facebook

Megbukott a posztkommunista-neonáci-zöld koalíció

Egyébként a költségvetés elfogadását a demokratikus berendezkedésű országokban mindenhol a vezető koalíció vizsgálja, legyen az egy állam vagy egy önkormányzat gazdálkodása. A költségvetés tervezése, végrehajtása, közös felelőssége a koalíciónak. Éppen ezért azt sosem az ellenzéknek kell megszavaznia.

Rákospalotán a városvezető koalíció, élén az azt vezető polgármesterrel, megbukott. A pozíciók szétosztásában tudtak csak együttműködni, olyan költségvetési tervet, amit mindannyian el tudnak fogadni, már nem sikerült megszavazni.

A koalíció korábbi alpolgármestere nyilatkozta, hogy azért nem szavazták meg, mert pártfinanszírozási elemeket tartalmaz. A mostani eset fő tanulsága mindenesetre ezzel kapcsolatban, hogy nem tud együttműködni az a „szivárványkoalíció”, amiben a posztkommunista pártok a neonácikkal, a neoliberálisokkal, a zöldekkel és jobbikos elemekkel vannak együtt, minden elvüket feladva, a hatalom érdekében.