Márki-Zay Péter szocialista bizalmasa trükközik lánya lakásbotránya után

Vágólapra másolva!
Miután Nagy Ernő vásárhelyi MSZP-s politikus március közepén bejelentette, hogy lánya eláll a gyanús körülmények között megszerzett önkormányzati ingatlan megvásárlásától, gyanúsan nagy volt a csend, ezért az Origo ismét a földhivatalhoz fordult. Mivel a kikért tulajdoni lapon még mindig semmiféle változás nem található, ezért erős a gyanú, hogy Márki-Zay Péter polgármester szocialista bizalmasa csupán a botrány elülésére vár. Itt az újabb, meglehetősen erős fordulat a hódmezővásárhelyi lakásbotrány kapcsán!
Vágólapra másolva!

A személyem és leányom elleni nemtelen támadások lehetetlenné tették, hogy megvegye a lakást, ezért bejelentette a hódmezővásárhelyi polgármesternek, nem kívánja fenntartani a megkötött adásvételi és lakásbérleti szerződéssel kapcsolatos jogviszonyát” – ezekkel a szavakkal jelentette be Nagy Ernő vásárhelyi képviselő, Márki-Zay Péter bizalmasa március 11-én, hogy rokona eláll a kétes módon megszerzett ingatlan megvásárlásától. Azóta több mint két hét telt el, és semmilyen jele nincs annak, hogy a politikus komolyan gondolta, amit mondott. Itt az újabb, meglehetősen erős fordulat Márki-Zayék lakásbotránya kapcsán!

Kivárásra játszhat Márki-Zay bizalmasa

Miután gyanúsan nagy volt a csend Nagy bejelentését követően, az Origo ismét a földhivatalhoz fordult, kikérve a város szívében elhelyezkedő, kétszobás, nagypolgári lakás tulajdoni lapját. Az látszik, hogy a legutóbbi adatigénylésünket (február 25.) követően az égadta világon semmilyen változás nem történt a dokumentumon, senki nem adott be semmilyen kérelmet az illetékes földhivatalba. Magyarán

az MSZP-s politikus lánya még mindig nem kezdeményezte az önkormányzattal kötött szerződés felbontását.

Forrás: Origo

A Márki-Zay vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat és Nagy Ernő lánya által kötött, tavaly december 21-én aláírt adásvételi szerződés utóbbinak biztosítja, hogy a tulajdonjogi bejegyzési kérelme hat hónapig szerepelhessen a tulajdoni lapon. Ezzel a húzással a felek kizárták annak a lehetőségét, hogy más ez alatt az idő alatt tulajdonjogot szerezhessen a szóban forgó lakáson, gyakorlatilag lestoppolták azt. Mind ezek fényében erős a gyanú, hogy

Márki-Zay szocialista bizalmasának bejelentése csupán egy trükk volt, és igazából a botrány elülésére várnak, aztán megpróbálják megszerezni az értékes lakást.

Nagy Ernő hódmezővásárhelyi MSZP-s politikus, Márki-Zay Péter bizalmasa gondolkodóban Forrás: Promenad

Botrányos ügyekben nincs hiány

Az Origo írta meg elsőként, hogy Márki-Zay Péter szocialista bizalmasának lánya fillérekért jutott önkormányzati lakáshoz. „Áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter polgármester Nagy Ernő helyi szocialista képviselő lányának” – így reagált Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakcióvezetője, miután portálunk feltárta az ügyet. A történetben rengeteg kanyar történt, aminek következtében végül Nagyék szóban elálltak a szerződéstől. Az ügy alaposan felkavarta a hódmezővásárhelyi közéletet: ezt jól mutatja, hogy miközben a kormánypárti politikusok sajtótájékoztatót szerettek volna tartani a történtek kapcsán, Márki-Zay vezetésével egy harminc-negyven fős csapat megzavarta azt. Az indulatok olyannyira elszabadultak, hogy az Echo TV riporterét veréssel fenyegették meg.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester körül sorakoznak a botrányok Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Nem a lakásbotrány volt az egyetlen kínos ügy, amely összefüggésbe hozható Márki-Zay Péterrel. Szintén az Origo értesült arról elsőként, hogy egy 7,5 millió forintos strandberuházásnál nem történt közbeszerzés, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintra büntette meg a balliberális politikus vezette Hódmezővásárhelyt. Korábban megírtuk azt is, hogy 2017-ig Márki-Zay Péter volt annak a bábacégnek az ügyvezetője, amely több csecsemő halálában érintett lehetett. Utánajártunk a vállalkozás pénzügyeinek, amelynek során az derült ki, hogy a valószínűsíthető árbevételük fele szőrén-szálán eltűnt, mivel az összeg nem szerepel a beszámolókban. Ennek az lehet az oka, hogy a polgármester családi cége nem adott számlát a szülések után, ezzel pedig elkerülhette az adózást. Portálunk megszólaltatott egy szakértőt is, aki azt mondta, hogy akár büntetőjogi kategóriaként a költségvetési csalás, illetve a számvitel rendjének megsértése gyanúja is felmerülhet az eset kapcsán.