Nem volt részeg a borsodnádasdi gyilkosság áldozata

2019.03.27. 16:12

Újabb részlet került a helyére a két évvel ezelőtti brutális borsodnádasdi gyilkossággal kapcsolatban, amelyben a 17 éves lány, K. Csenge holttestét találták meg egy erdő melletti vízelvezető aknában. A mai tárgyaláson a gyilkossággal gyanúsított, 20 éves B. Roland barátait és az igazságügyi orvosszakértőket hallgatta meg a bíróság. 

2017. szeptember elején a borsodnádasdi katolikus templom melletti erdős részen találták meg a lány holttestét

az otthonától nem messze, egy aknában.

Egy buliból indult hazafelé a halála napján, egyedül. A helyiek azt mondogatták akkoriban, hogy a templom mellett találkozott a falubeli, 20 éves B. Rolanddal, akivel beszélgetni kezdtek.

Tegnap megírtuk, hogy a nyomozók szerint mi történhetett. A település temploma mellett található erdei ösvényhez randit beszéltek meg a fiatalok 2017. szeptember 2-ának estéjére. A támadáskor részeg, és „herbálos” cigarettát is fogyasztó férfi összeveszett Csengével, akivel jól ismerték egymást. 

Hirtelen annyira dühös lett, hogy többször is arcon ütötte ököllel, amitől  Csenge elájult.

null

null

Roland levetkőztette öntudatlan állapotban lévő áldozatát, és az ösvény vízelvezetőjének csatornájába dobta.

Akkor még élt Csenge, akinek a halálát vízbe fulladás okozta.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A törvényszéken az igazságügyi orvosszakértők együttes meghallgatásával folytatódott szerdán a tárgyalás. A szakértők fenntartották a korábban elkészült szakértői véleményben leírtakat, többek között azt is, hogy Csenge megfulladt.

„Elmondták, hogy a sértett eszméletlen állapotban került a vízelvezető aknába. Az eszméletvesztéssel összefüggésben pedig azt véleményezték, hogy azokat okozhatták a koponyát ért ütések. A szakértői vizsgálatból kiderült, hogy a sértett halálának bekövetkeztekor a fiatal lány nem állt alkoholos befolyásoltság alatt, valamint gyógyszer és kábítószer fogyasztása sem volt kimutatható”

– olvasható a Miskolci Törvényszék Origónak küldött közleményében.

A borsodnádasdi gyilkosság tárgyalása május elején folytatódik.