Ujhelyi elismerte, hogy Sneider fasiszta, mégis együttműködik vele

2019.03.27. 17:24

Elismerte Ujhelyi István egy lakossági fórum előtt, hogy Sneider Tamás, a Jobbik elnöke fasiszta, ennek ellenére ő mégis együttműködik vele. Erről Cs. Kádár Péter baloldali, antifasiszta újságíró számolt be a Facebookján. Az MSZP-s politikust az sem zavarja, hogy a Jobbik honlapján egy Szálasi-idézet szerepel.

Érdekes írás jelent meg Cs. Kádár Péter újságíró, a FIKSZ Rádió alapító-főszerkesztőjének, a Magyar Rádió volt hangmérnökének a közösségi oldalán.

Cs. Kádár Péter, aki antifasiszta aktivista is, azon háborodott fel Facebook-oldalán, hogy Ujhelyi István vállalhatatlan hangnemben védte sárospataki lakossági fórumán az antiszemita Jobbikot és annak rasszista elnökét, Sneider Tamást.

Az MSZP-s EP-képviselő és egyben képviselőjelölt keddi fórumára pont azon a helyen került sor, mint Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő rendezvényére, 2017. december 6-án.

Cs. Kádár Péter közvetlenül a fórum előtt találkozott Ujhelyivel, akivel rögtön közölte, hogy vitázni jött vele, mivel nem ért egyet a balliberális tábor és a Jobbik együttműködésével.Ujhelyi erre a következőképpen válaszolt: „Könnyű neked, te ragaszkodhatsz az elveidhez, nekem viszont a lehető legjobb eredményt kell elérnem.”

„Azért egy személy esetét tekintve, egyetértettünk, nevezetesen abban, hogy Sneider Tamás a Jobbik elnöke, fasiszta” – írta Cs. Kádár Péter.

Forrás: FACEBOOK

A baloldali politikus tehát négyszemközt elismerte azt, ami mindenki számára nyilvánvaló, aki kicsit is foglalkozik politikával, nevezetesen, hogy Sneider fasiszta.Azon már meg sem lepődünk, hogy az MSZP-s EP-képviselő nem ragaszkodik az elveihez, hiszen hogyan is ragaszkodhatna olyasmihez, amivel ő nem rendelkezik, és soha nem is rendelkezett?

Később elkezdődött a lakossági fórum, ahol Ujhelyi már nem volt ilyen őszinte.

Rögtön az elején azt hazudta, hogy a nagyobbik magyar kormánypárt ki akar lépni az Európai Unióból.

Ujhelyi IstvánForrás: MTI/Kovács Attila

Ezt követően baloldali közhelyek hangzottak el, majd a kérdések következtek, és Cs. Kádár Péterre is sor került, aki felolvasott egy, a Jobbik honlapján talált idézetet, ami kapcsolódik az MSZP választási szlogenjéhez és kiadványához, az „Igaz beszéd”-hez.

Az idézet így hangzik: Az emberek azért hiszik el olyan könnyen és szívesen a hazugságokat, hogy áldozatot ne kelljen hozniuk az eszméért, és ne kelljen szenvedniük az igazságért.Az idézettel az antifasiszta újságíró szerint két probléma van, az egyik az, hogy Szálasi Ferenc háborús bűnöstől, nyilas vezetőtől származik, akit a második világháború után halálra ítéltek és kivégeztek.A másik pedig az, hogy a Jobbik honlapján nem szerepel a szerző, azaz Szálasi Ferenc neve.

Cs. Kádár Péter véleménye alapján, mivel a Jobbik nem távolítja el e szöveget sem, már csupán ez is bizonyítja, hogy a Jobbik továbbra is ugyanolyan náci, és nem hiba, hanem bűn vele szövetkezni bármiben is.Ujhelyi erre azt válaszolta, hogy „neki is lelkiismereti problémát okozott, hogy azokkal működjön együtt, akik pár éve még EU-s zászlót égettek. De, mert kevés a demokrata, nincs mit csinálni, különben marad Orbán”.

Vagyis az MSZP nyíltan vállalja, hogy nácikkal szövetkezik, csak azért, hogy hatalomra kerüljön.

„Ez a szokásos fenyegetés” – tette hozzá az újságíró.

Cs. Kádár Péter ezután kifejti, hogy Ujhelyi szerint Sneidernek nincs esélye magához ragadni a hatalmat.

Az újságíró véleménye alapján sokan azt gondolták tévesen, hogy Hitlernek vagy Szálasinak sem volt esélye hatalomra kerülni, de ez mégis megtörtént.

Ujhelyi azt is elmondta, hogy mivel a „demokratáknak” nincs elég szavazatszámlálójuk, ezért egyezkedik az MSZP a szerinte is fasiszta vezetésű Jobbikkal.

Ujhelyi Istvánnak feltettük kérdéseinket: miért érzi úgy, hogy együttműködhet egy fasisztával, és továbbra is együtt akar-e működni azzal a Jobbikkal, amelynek honlapján Szálasi-idézet szerepel. Ha válaszol, frissítjük cikkünket.