Gyilkossági ügyben hallgatták ki Ózd jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot

2019.03.28. 16:05

Tanúként hallgatta meg a Miskolci Járásbíróság Ózd számos botrányba keveredett, jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot, a borsodnádasdi gyilkosság ügyében. A rendőrségi nyomozás ugyanis kiderítette, hogy K. Csenge, a meggyilkolt tinilány és Janiczak személyesen ismerték egymást, több Messenger-üzenetet is váltottak. Egyes híresztelések szerint a kiskorú és Janiczak szeretők voltak, de a polgármester ezt tagadja. Az viszont nagy valószínűséggel állítható, hogy közeli kapcsolatban álltak.

2017 szeptemberében az akkor 21 éves B. Roland megölte a 17 éves K. Csengét.

A feltételezett gyilkost bíróság elé állították. A vád szerint a lány aznap este B. Rolanddal találkozott, a két fiatal azonban összeveszett valamin. A férfi dühében háromszor arcon ütötte Csengét, majd az eszméletlen lányt a vízaknába dobta. Csenge halálát fulladás okozta. A meztelen holttestét napokkal később találták meg. Sajtóhírek szerint Roland alkohol és kábítószer befolyása alatt álhatott a gyilkosság elkövetésekor.

A férfi egyébként tagadja a bűncselekmény elkövetését.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Bors információi alapján a kiskorú lány Janiczak Dávid polgármester szeretője volt.

Janiczak Dávid

Az ügyben tavaly márciusban Vona Gábor bukott pártelnök akkori helyettesét, Janiczak Dávidot, a Jobbik alelnökét is kihallgatta a rendőrség, mert a meggyilkolt lány telefonjában egy titokzatos SMS-t találtak, amit Janiczak küldött Csengének, és az áll benne, hogy „ha elmúltál 18 éves, felvállallak".Ha mindez igaz, akkor úgy tűnik, hogy Ózd polgármestere újabb szexbotrányban érintett, ráadásul egy fiatalkorúval.

Azt nem lehet tudni, hogy a gyilkosság indítékához, a szerelemféltéshez is volt-e köze Janiczaknak.

Tanúként hallgatták ki a jobbikos politikust

A Blikk szerint a Miskolci Járásbíróság szerdán tanúként hallgatta ki Janiczak Dávidot.

A bíróság elsősorban az ózdi polgármesternek a kiskorú lánnyal való állítólagos kapcsolatára volt kíváncsi.

Janiczak erre a következőképpen reagált: „Csengét városi rendezvényekről ismertem, úgy láttam, egy sikeres zenei pálya előtt álló hölgy. Azt nem tudom, miért mondta valakinek, hogy szexuális kapcsolat van közöttünk, hiszen ez nem igaz. Szerintem, amit ő érzett irántam, az egy ártatlan rajongás volt, mert a 2014-es választások alatt én eléggé ismert lettem, így sok rajongóm lett".

A jobbikos politikus tehát tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna az alig 17 éves lánnyal.

Janiczakról egyébként olyan hangfelvételeket mutatott be a Pesti Srácok, amelyeken nőkről, illetve nőkkel beszélt ordenáré módon, trágár szavakat használva, és anális szexuális erőszakkal fenyegette az egyik alkalmazottját.

Az ózdi városvezető amúgy Hitlerért is rajong egy régebbi fénykép alapján.

Janiczak DávidForrás: Origo

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK