Nem kért bocsánatot a postás, aki halálra gázolt egy gyereket Kisberényben

2019.03.28. 16:44

Tavaly októberben egy postás halálra gázolt egy kisgyereket Kisberényben. Az kisfiú apja azóta gyakran álmodik a balesetről, most viszont valóban újra át kellett élnie a tragédiát, mivel helyszíni bizonyítást tartottak. Az apa és a gázoló postás is hibázhatott – írja a Bors.

A baleset tavaly októberben történt. A halálra gázolt kisfiú családja azóta sem tudta feldolgozni a történteket. A tragédia óta a gyerek apja, János többször látta a postást, de a napokban közelről is a szemébe nézhetett, mert helyszíni bizonyítást tartottak.

Két hete voltak itt a szakértők és a rendőrök. Mindent pontosan úgy kellett újra eljátszanunk, ahogyan az korábban megtörtént, ezt a kamerán is leellenőrizték. Egy postáskocsit és a férfit is idehozták. Ugyanúgy odamentem hozzá, és átvettem tőle a leveleket, de még bocsánatot sem kért- mesélte a Borsnak János.

Forrás: Police.hu

A lap információi szerint a család házán lévő kamera felvette az esetet. A videó alapján a postás láthatta volna a gyereket, mert nem volt teljes takarásban. Úgy tudni, hogy a postás azóta is vezet, szóval a jogosítványát megtarthatta.

A Bors úgy tudja, hogy az apának gondatlan emberölés miatt, a postásnak pedig halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt kell felelnie. A család szeretne elköltözni a településről, a Magyar Posta Zrt. az eset után együttérzését fejezte ki.

Ahogy korábban megírtuk, amikor a postás megérkezett, János odament az autóhoz, és a vezetőoldali ablaknál átvette a leveleit. Az udvar kiskapuja nyitva maradt, a kint játszó kisgyerek pedig az apukája után szaladt. A kocsi előtt volt, amikor a postás elindult az autójával, és áthajtott a két éves kisfiún, aki a helyszínen meghalt.