Mészárosné Kelemen Beatrix és Vaszily Miklós átadják a stafétát a Hír TV menedzsmentjének. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában és kezelésében lévő hírtelevíziók összeolvadásával leköszönnek az ECHO TV vezetői - írja az Echo TV közleménye. Mészárosné Kelemen Beatrix a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöki teendőit veszi át a közeljövőben, Vaszily Miklós - aki idén január óta a TV2 médiacsoportot vezeti - ezt követően kizárólag a kereskedelmi csatorna stratégiai irányítására koncentrál.

Az Echo TV 2016. december 1-én került a Mészáros-család tulajdonába. Az új tulajdonosok új szemléletet is hoztak: a televízió a nemzeti identitást, a magyar kultúrát és a polgári értékrendet közvetítő, nézőközpontú szemlélet állította középpontba, megújult a csatorna arculata, műsorstruktúrája és műsorai, valamint kiváló szakemberekből álló, elhivatott televíziós csapatot hoztak létre.

Az Echo TV tavaly decemberben új tulajdonoshoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) került, amely stabil alapokat és kimagasló szakmai hátteret biztosít a nemzeti-polgári értékrenden alapuló média-portfólió működtetéséhez. A KESMA március közepén jelentette be, hogy összevonja hasonló profillal működő televízióit, és ennek okán április 1-től az Echo TV beolvad a Hír Televízióba. Az Echo Televízió beolvadásával a csatornák Répásy Bálint, a Hír TV vezérigazgatójának irányítása alá kerülnek.

Az Echo TV-nél dolgozó szakembergárda új korszakot nyitott a hazai televíziózás történetében. 

Megtiszteltetés volt egy ilyen nagyszerű csapattal együtt dolgozni. Az én feladatom eddig tartott, és hiszem, hogy kollégáimmal közösen értéket teremtettünk – hangsúlyozta Mészárosné Kelemen Beatrix leköszönő elnök.

Az Echo Televízióhoz októberben igazolt Vaszily Miklós január óta a TV2 Média Csoport Zrt. elnöki feladatait is ellátja. A szakember leköszönését követően az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett feladatai miatt kizárólag a TV2 médiacsoport stratégiai irányításáért, eredményes működtetéséért, a fenntartható növekedés feltételeinek megteremtéséért felel.