Retteg a fegyháztól a szekszárdi gyerekgyilkos

Vágólapra másolva!
Nem akarok fegyházba menni – ez mondta sírva az a 19 éves férfi, aki a gyanú szerint megölte 6 éves unokahúgát Szekszárdon. K. Dánielnek egy másik ügyében, lopás miatt lett volna jelenése a bíróság előtt, csakhogy agresszív, kiszámíthatatlan természete miatt nem vitték el a tárgyalásra: attól tartottak, veszélyben lenne a bírónő testi épsége, ezért az interneten keresztül hallgatták meg – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Különleges biztonsági intézkedéseket igényel K. Daniel kivizsgálása az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahol jelenleg van. A férfi rettentően agresszív, ezért a távmeghallgatáson is lebilincselt kézzel és lábbal ültették a kamerák elé. Az IMEI igazgatója nem vállalta a felelősséget, hogy K. Dánielt Szekszárdra szállítsák.

A férfi a Bors szerint láthatóan zavartan viselkedett, tudósítójuknak az volt a benyomása, mintha be lenne gyógyszerezve. Fogalma sem volt, milyen ügyben hallgatja meg éppen a bíróság.

Tudja, miért van itt? – kérdezte tőle a bírónő. A férfi erre azt válaszolta, hogy

biztos a kislányos ügy miatt,

ami különösen izgatja, hiszen többször elmondta, hogy nem akar fegyházba menni.

A bírónő felvilágosította, hogy a lopási kísérlete miatt hallgatják meg:

tavaly berúgta a szomszédja ajtaját, amellyel 130 ezer forintos kárt okozott, végül nem tudta ellopni az asszony 9 ezer forintos mobiltelefonját.

K. Dániel mindent tagadott, sírós hangon csak azt hajtogatta, hogy anyukája és apukája bizonyítani tudja, hogy otthon aludt ebben az időpontban.

A tárgyalások a napokban folytatódik.