Ujhelyi Istvánnak tisztáznia kell, ki újította föl szeged-szőregi házát, ha a szocialisták európai parlamenti képviselőjének nincs titkolnivalója, mutassa be a rekonstrukció megbízásait és számláit – közölte Nacsa Lőrinc a kormánypártok képviseletében a csongrádi megyeszékhelyen.

A KDNP szóvivője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, a napokban a Szeviép építőipari vállalat egyik – 6 év börtönre ítélt – vezére, Barany Sándor azt vallotta, hogy cserébe az állami támogatásokért és megrendelésekért – egy közbeiktatott cég segítségével –, teljesen felújították Ujhelyi István házát.

Ujhelyi IstvánForrás: SzegedMa

A felújítások akkori értéke – a Szeviép-vezér szerint – 30-40 millió forint lehetett. A hírek szerint

a felújított ház mögött saját wellnessközpont van szaunával, medencével, konditeremmel, a hatalmas telken borospincét, sétányt, kerti tavat is csináltak, illetve a házat kívül-belül felújították– mondta Nacsa Lőrinc.

Ujhelyi István napok óta idegesen cáfolja a hírt, és fenyegetőzik – fogalmazott a politikus, aki szerint a helyzet egyszerűen tisztázható lenne a számlák és megbízások bemutatásával.Nacsa elmondta, az EP-választás sorsdöntő lesz Európa jövője szempontjából. Ujhelyi István pedig – ha nem számítjuk Tóth Bertalan elnököt, aki bejelentette, hogy állítólag nem veszi át mandátumát – a szocialisták listavezetője.

A választóknak tudniuk kell, kire adják szavazatukat, és tisztán kell látniuk ilyen ügyekben is– mondta a kereszténydemokrata politikus.