Kiderült, hogy másodszor okozott súlyos balesetet Lovasi András – írja a Ripost. Korábban egy koncertről hazafelé tartva ittasan sodorta el egy orfűi rendőr lányát, végzetes tragédia szerencsére nem lett az esetből. 

Mint ahogy arról az Origo is beszámolt, Lovasi András okozta azt a balesetet, amelyben két rendőr is megsérült. A rendőrautó vezetőjének három foga kitört, a kulcscsontja többszörösen eltört, és a mellette ülő rendőrnő is megsérült. Kiderült azonban, hogy nem a szerdai Dózsa György úti karambol volt az első eset, hogy Lovasi veszélybe sodorta embertársai életét. Az életrajzi könyvében saját maga írja le, hogy egyszer egy koncertről hazafelé tartva elütötte egy orfűi rendőr lányát.

Ütközésben összetört rendőrautó a VII. kerületben, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében 2019. március 27-én. Az ütközést követően egy harmadik autó nekiütközött a rendőrautónakForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A 2014-ben megjelent önéletrajzi könyvében ő maga mesélt korábbi balesetéről, ami kis híján tragédiával végződött. A zenész a Lovasi – Idáig tudom a történetet című kötetben bevallotta: egy koncert után ittasan ült a volán mögé, úgy próbált meg hazamenni Pécsről Orfűre. És bár kért maga elé egy felvezető autót, a falutáblát meglátva annyira felbátorodott, hogy lehagyta segítőkész barátját. Az sem zavarta, hogy nem ég a bal első lámpája. Azt nem lehet tudni, mennyivel hajtott a latyakos, csúszós úton, de néhány sarokra a házától elütött egy nőt. Egészen pontosan egy helyi rendőr lányát.

Úgy éreztem, sikeresen hazaértünk, most már szabadon szárnyalhatok, nincs szükség a safety car segítségére, s vesztemre lehagytam... Pár sarokra a házunktól sikerült elütnöm az orfűi rendőr lányát. Szegénykém az út közepén battyogott haza a sötétben. Mivel a bal első lámpám ugye nem égett, későn láttam meg, és bár félrerántottam a kormányt, a visszapillantó tükörrel elsodortam– fogalmaz Lovasi a könyvben, amelyből kiderült, hogy szerencsére nem történt tragédia. 

A Ripostnak egy szemtanú arról beszélt, hogy a szerdai balesetet is Lovasi okozhatta.

Az Origo megkérdezte Lovasit arról, drogozott-e a mostani balesete előtt, de nem válaszolt a kérdésünkre.