Újabb migránsokat tartóztattak fel a déli határnál

Foglalkozás KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ migráns rendőr rendőrautó SZEMÉLY Röszke, 2015. július 11.
Szenegáli határsértők szállnak be egy rendőrautóba Röszke külterületén 2015. július 11-én. Az előző napon 731 határsértőt - köztük 135 gyermeket - tartóztattak fel a
Röszke, 2015. július 11. Szenegáli határsértők szállnak be egy rendőrautóba Röszke külterületén 2015. július 11-én. Az előző napon 731 határsértőt - köztük 135 gyermeket - tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Bács-Kiskun és Csongrád megyében is újabb illegális migránsokat fogott el a rendőrség. Minden határsértőt visszakísértek az ideiglenes határzárhoz, ugyanis magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskun megyében pénteken a határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök Nagybaracska és Hercegszántó közigazgatási területén öt esetben összesen 34 illegális migránst tartóztattak fel.

Tizenketten egy ukrán férfi által vezetett autóból kerültek elő, a sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád megyében is. A rendőrök péntek éjszaka tartóztattak fel öt határsértőt Röszke közigazgatási területén.

A férfiak koszovói állampolgárnak vallották magukat.

Szenegáli határsértők szállnak be egy rendőrautóba Röszke külterületén még 2015 júliusában Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A feltartóztatott külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.