Újabb migránsokat tartóztattak fel a déli határnál

2019.03.30. 10:52

Bács-Kiskun és Csongrád megyében is újabb illegális migránsokat fogott el a rendőrség. Minden határsértőt visszakísértek az ideiglenes határzárhoz, ugyanis magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Bács-Kiskun megyében pénteken a határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök Nagybaracska és Hercegszántó közigazgatási területén öt esetben összesen 34 illegális migránst tartóztattak fel. Tizenketten egy ukrán férfi által vezetett autóból kerültek elő, a sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. 

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád megyében is. A rendőrök péntek éjszaka tartóztattak fel öt határsértőt Röszke közigazgatási területén.

A férfiak koszovói állampolgárnak vallották magukat.

Szenegáli határsértők szállnak be egy rendőrautóba Röszke külterületén még 2015 júliusábanForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A feltartóztatott külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.