A Bayer Show vendége volt Szájer József európai parlamenti képviselő, aki elmondta, hogy a Fidesz addig érdekelt az Európai Néppárt sikerében, ameddig eredményesen tudja alakítani Európa jövőjét.

A politikus szerint az Európai Néppártban vannak néhányan, akik nem szeretnék, ha a Fidesz meghatározó erő lenne a pártcsaládban. A kormánypárt tisztában van az identitásával, és ehhez keres partnereket – szögezte le Szájer, hozzátéve:

Nem valami szerelmi viszonyról van szó, hanem Magyarország érdekeiről. El tudja-e érni Magyarország európai szinten azt, amit akar, tudjuk-e mi kereszténydemokrata politikusok képviselni azt, amit a magyar emberek akarnak az európai színtéren.

Szájer József európai parlamenti képviselőForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Amikor az Európai Unió ellenőrizetlenül engedi be az embereket, akkor lenézi az európai állampolgárokat, és az emberi jogokra hivatkozva nem tartja fontosnak a biztonságot – mondta Szájer József a nemrég Magyarországon elfogott, terrorizmussal vádolt szír férfivel kapcsolatban. 

Az Európában élő, európai polgárok emberi jogai az elsődlegesek, és nekünk európai parlamenti képviselőknek elsősorban a saját állampolgárainkat kell védeni 

– fűzte hozzá a politikus, kiemelve, hogy meg kell védenünk azokkal szemben, akiknek különböző szervezetek, legkülönfélébb mondvacsinált okokkal, különböző jogokat akarnak produkálni. A saját gyilkosait ki az, aki képes finanszírozni? – tette fel a kérdést.

Európa jövőjét Közép-Európa jelenti, mert ezek az országok józanul gondolkodnak, két lábbal a földön állnak, és reálisak a céljaik – emelte ki.