Kocsis: Határozottan el kell utasítani az Európai Egyesült Államokat

2019.04.01. 11:32

Az elfogott szír terrorista és a migránskártyák is napirendre kerültek az Országgyűlésben. 

A magyar szuverenitást más országokkal közösen akarjuk gyakorolni – idézte fel Kocsis Máté Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalását. Mit szóltak volna ehhez az 1848-as, 1956-os és 1989-es fiatalok? – tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté felidézte Hassan F. ügyét, aki 20 embert gyilkolt meg, majd pedig Ferihegyen fogták el a magyar hatóságok. Világosan kiderült, hogy a terroristánál volt migránskártya, pedig a magyar baloldal korábban tagadta, hogy nincsen ilyen – tette hozzá. A Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel figyelmet, hogy nem helyénvaló a bevándorlás legalizálása, a migránskártya és a kvóták. Az Európai Egyesült Államok esetében az előbb említett kérdésekbe nem lehetne beleszólni, és ezért is kell az Európai Egyesült Államok ellen felemelni a szavunkat – zárta Kocsis Máté.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elutasított az Európai Egyesült Államok eszméjétForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Napirenden van a kötelező kvóta

Dömötör Csaba válaszában kijelentette, hogy a baloldal mindig letagadta a migrációpárti javaslatokat, majd pedig megszavazta őket az Európai Parlamentben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette, hogy a kötelező kvóta továbbra sem került le a napirendről. Legalizálni akarják a bevándorlást, mivel a baloldal szerint nincsen más lehetőség.

Az elfogott szír terrorista és a nála lévő bankkártya világosan mutatja, hogy mi a baj a brüsszeli politikával. Csak januárban 60 ezren kaptak volna ilyen pénzzel feltöltött migránskártyát – mondta Dömötör Csaba. Az Európai Bizottság érdemben nem is foglalkozik azzal, hogy kik kapnak hasonló kártyákat – tette hozzá. A kormány szerint minden bevándorlást ösztönző politikát meg kell szüntetni.