Kovács Zoltán: A migráció miatt sorsdöntő lesz az EP-választás

2019.04.01. 10:06

Az Európába irányuló migráció miatt sorsdöntő lesz az unió és a kontinens életében a májusi európai parlamenti választás - jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap este a svéd közszolgálati tévé Napirend című műsorában.

Kovács Zoltán kijelentette, hogy az európai civilizáció alapja a kereszténység, ha nem is vallásilag, de kulturálisan, és 

ha ezt valaki meg akarja változtatni, akkor Európa valami mássá alakul, mint ami az elmúlt néhány évtizedben volt.Megjegyezte, a jelenlegi migrációs nyomás Európán a következő évtizedekben várhatóan fennmarad.

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárFotó: Koncz Márton

Azokkal a vádakkal kapcsolatban, hogy Magyarország megsérti az Európai Unió alapvető értékeit, az államtitkár kijelentette, "nincs lelkiismeret-furdalásunk ezekkel kapcsolatban, különösen nem kellett hogy legyen az utóbbi három évben, a migrációs válság kitörése óta, mert e vádak - még az Európai Parlament és az Európai Bizottság Magyarországgal szembeni eljárásai is - csupán politikai vélemények voltak, politikai boszorkányüldözés folyt, folyik Magyarország ellen." Kovács Zoltán elmondta, hogy Magyarország nem ért egyet Emmanuel Macron francia elnök erősebb Európáról szóló elképzeléseivel. Budapest szerint csak azokon a területeken kell erősíteni az integrációt, ahol erre van lehetőség. Ide sorolta, hogy prioritásnak kell lennie az európai határok megvédésének és az európai védelmi erők létrehozásának.