A Békéscsabai Rendőrkapitánysághoz került Márki-Zayék lakásbotránya

Vágólapra másolva!
A Békéscsabai Rendőrkapitánysághoz került a hódmezővásárhelyi lakásbotrány, így Márki-Zay Péter polgármester és szocialista bizalmasa továbbra sem lélegezhet fel. A korrupciógyanús ügy felgöngyölítése folytatódik. 
Vágólapra másolva!

"A héten azt az információt kaptam, hogy kijelölték a Békéscsabai Rendőrkapitányságot, mint nyomozó hatóságot az ügyben, és elkezdődik a nyomozás" - jelentette be Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi Fidesz frakcióvezetője vasárnap közzétett posztjában, aki az egyik feljelentő volt az ügyben. Ez pedig azt jelenti, hogy

Márki-Zay Péter és szocialista bizalmasa továbbra sem lélegezhet fel, folytatódik a korrupciógyanús ügy felgöngyölítése.

Mint ismert, a büntetőeljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság indította el ismeretlen tettes ellen, később viszont az országos bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes a nyomozás lefolytatására a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki. "Remélhetőleg ki fog derülni, hogy valóban mi történt" - tette hozzá bizakodva Hegedűs.

A politikus Grezsa István fideszes képviselővel elemezte a korrupciógyanús ügyet, 57:00-tól látható a beszélgetésnek a vonatkozó részlete:

Elsőként számoltunk be róla, hogy Nagy Ernő, helyi MSZP-s képviselőnek, Márki-Zay Péter bizalmasának lányának nevére került egy értékes, belvárosi, nagypolgári, önkormányzati lakás - meglehetősen jó áron. A helyi Fidesz az ügy kirobbanása után azt hangoztatta, hogy Nagy a lakásügyi tanácsadó testület elnökeként a lányának akart átjátszani egy főtéri önkormányzati lakást, megszegve a szabályokat, és megkerülve a közgyűlést. Nem kis csavar volt a történetben, hogy az adásvételi papírokat Márki-Zay Péter polgármester is aláírta, aki később két fontos dolgot ismert el:

  • "előfordulhattak szabálytalanságok az ügyben",
  • aláírta a főtéri ingatlan értékesítéséről szóló szerződést.

Védekezésképpen azt hozta fel, az aláíráskor nem tudta, hogy MSZP-s bizalmasának lányáról volt szó. Akkora port kavart a kétes ingatlanművelet, hogy Nagy március 11-ei sajtótájékoztatóján bejelentette, lánya eláll az önkormányzattal kötött adásvételi szerződéstől, és nem tart igényt a jó helyen fekvő lakásra. Eddig nem sok jele mutatkozott: a bejelentés után két héttel portálunk kikérte az ominózus ingatlan tulajdoni lapját, amelyen semmilyen változás nem látható, így erős a gyanú, hogy Nagyék csak az időt húzzák.