Karácsony Gergely nem az, akinek fel akarták tüntetni a közvélemény előtt

2019.04.01. 21:36

Tarlós István főpolgármester szerint az utóbbi egy hónap történései azt bizonyítják, hogy Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere nem az a politikus, akinek a közvélemény előtt fel akarták tüntetni.

Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában hétfőn azt mondta, ami az utóbbi egy hónapban történt, az azt jelenti, hogy "nagyjából vége van a légvárépítésnek".

Bizonyos körnek és a követőiknek szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy Karácsony Gergely nem az, akinek a közvélemény előtt fel szerették volna építeni vagy talán nem is az, aminek gondolták

– mondta.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergellyel kapcsolatban több "elképesztő jelenség" is volt, kezdve a "zsidólistázások megpártolásával", aztán Csepelt akarta elhelyezni Budapest északi szektorában, legújabban pedig a "parkolási probléma".

Karácsony Gergely összekeveri a fővárosi parkolási rendszer és a zuglói fizetős parkolás üzemeltetésének kérdését

- mondta Tarlós István.

Tarlós István főpolgármesterForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A főpolgármester azt is mondta, centralizálni szeretné a fővárosi fizetős parkolást, és az ebből befolyó pénz döntően a közösségi közlekedés büdzséjébe kerülne. A Fidesz és közte strukturális vita zajlik ebben a kérdésben, és az nem egyenlő azzal, ami Zuglóban történt - mondta.

Az egy vicc, hogy egy polgármester bejelentse, saját jelölő pártjának takargatnivalója van a kerületi parkolási szerződés ügyében, nem élve törvényes jogaival aláírja az általa kétségbevont megállapodást, és a kerület brutálisan veszteséges lesz

- mondta Tarlós István.

Arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, a főpolgármester azt mondta, nem érthető mit akar, hiszen a baloldali előválasztás még nem is ért a végéhez. Továbbá miért kellene arról vitatkoznia, hogy Karácsony Gergely mondta-e azt vagy sem, amit több tízezer ember hallott egy tévében. „Esetleg vitatkozzunk arról, hogy igazak-e azok a számok, amelyek a zuglói költségvetésből valók" – mondta Tarlós István.

Karácsony GergelyFotó: Polyák Attila - Origo

Tarlós István Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet érdekes jelenségnek nevezte, aki egyáltalán nem érti "a rendszer működésének dallamát sem".