Karácsony Gergely nem az, akinek fel akarták tüntetni a közvélemény előtt

TARLÓS István SZEMÉLY Közéleti személyiség foglalkozása politikus főpolgármester SZELLEMI TEVÉKENYSÉG előad
Budapest, 2018. június 15. Tarlós István főpolgármester beszédet mond a főváros és a Mol-csoport közötti stratégiai megállapodás aláírásán a Városházán 2018. június 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester szerint az utóbbi egy hónap történései azt bizonyítják, hogy Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere nem az a politikus, akinek a közvélemény előtt fel akarták tüntetni.
Vágólapra másolva!

Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában hétfőn azt mondta, ami az utóbbi egy hónapban történt, az azt jelenti, hogy "nagyjából vége van a légvárépítésnek".

– mondta.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergellyel kapcsolatban több "elképesztő jelenség" is volt, kezdve a "zsidólistázások megpártolásával", aztán Csepelt akarta elhelyezni Budapest északi szektorában, legújabban pedig a "parkolási probléma".

- mondta Tarlós István.

Tarlós István főpolgármester Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A főpolgármester azt is mondta, centralizálni szeretné a fővárosi fizetős parkolást, és az ebből befolyó pénz döntően a közösségi közlekedés büdzséjébe kerülne. A Fidesz és közte strukturális vita zajlik ebben a kérdésben, és az nem egyenlő azzal, ami Zuglóban történt - mondta.

- mondta Tarlós István.

Arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, a főpolgármester azt mondta, nem érthető mit akar, hiszen a baloldali előválasztás még nem is ért a végéhez. Továbbá miért kellene arról vitatkoznia, hogy Karácsony Gergely mondta-e azt vagy sem, amit több tízezer ember hallott egy tévében. „Esetleg vitatkozzunk arról, hogy igazak-e azok a számok, amelyek a zuglói költségvetésből valók" – mondta Tarlós István.

Karácsony Gergely Fotó: Polyák Attila - Origo

Tarlós István Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet érdekes jelenségnek nevezte, aki egyáltalán nem érti "a rendszer működésének dallamát sem".