Bármi derül ki róla, Varga-Damm Andrea akkor sem mond le

Varga-Damm Andrea
Vágólapra másolva!
"Bármit írnak rólam, soha az életben nem fogok lemondani" - ezekkel a szavakkal kommentálta Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy hétfőn olyan bírósági dokumentumok kerültek elő, amelyek erősítik a gyanút, miszerint köze lehetett a lakásmaffiához. Emellett senkiháziaknak nevezte a botrányait felderítő jobboldali újságírókat. A jobbikos politikus stílusában semmi meglepő nincs, korábban börtönnel fenyegette meg a pártjával kritikus újságírókat. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn hivatalos bírósági dokumentumokra hivatkozva arról írt a Ripost, hogy Varga-Damm Andrea éveken át dolgozott a lakásmaffiának, és segítségével több, hánytatott sorsú embert forgattak ki lakásából. A jobbikos politikus szokásához híven ezúttal is közösségi oldalán reagált a vele kapcsolatos hírekre. "Jelzem, bármit írnak rólam, soha az életben nem fogok lemondani" - bocsátotta előre Varga-Damm, hogy akármilyen botrány alakul ki körülötte, nem hajlandó visszaadni mandátumát. Ezután pedig ismét kedvenc célpontjának üzent: a jobboldali újságíróknak. Nagyokat fogok nevetni, amikor majd szűköl az a sok senkiházi, aki hazudozott rólam - írta a szokásos stílusában a jobbikos képviselő. Védekezésképpen azt állította, hogy a "bírósági per, amit ma kihoztak, semmi másról nem szól, mint hogy valaki valakit beperelt, és én, mint ügyvéd, képviseltem a bíróságon a perelt felet." Írásának végén pedig szerényen elmagyarázta, hogy mi is az ügyvédek feladata. "Az ügyvédeknek az a dolga, hogy szerződéseket írjanak, és az embereket képviseljék a bíróságon" - írta tanári stílusban a "tárgyalótermek királya."

Korábban Varga-Damm azzal védekezett, hogy a 2015-ös veszprémi időközi választás környékén eljárás indult ellene a Jobbikban azzal a céllal, hogy feltárják ügyvédi múltjában a visszásságokat, és elmondása szerint a vizsgálat nem talált semmit.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Varga-Damm ügyvédként több olyan adásvételi szerződést készített, amellyel jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Az Echo TV Informátor című műsora legutóbbi adásában a lakásmaffia rendszerváltás utáni tevékenységét dolgozta fel, amelyben könnyen lehet, hogy a jobbikos politikusnak is szerepe lehetett. A tévécsatorna több olyan dokumentumot mutatott be, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel, többek között a közreműködésével tehettek ki saját házából egy idős asszonyt. A hír végigszáguldott az országos médiában, amit a politikus nem vett jó néven, sőt, elkezdett nagyon furcsán viselkedni:

Nem lett vége a botránynak, az Informátor stábja újabb gyanús szerződést talált: egy olyan kölcsönszerződéshez kötődő letéti szerződést mutattak be, amelyben szintén Varga-Damm működött közre, és amely során egy 9 millió forintos kölcsön meg nem fizetése miatt a kölcsönt adók megszerezték egy család jóval értékesebb ingatlanát.