Alapjogokért Központ: Két út áll az Európai Unió előtt

2019.04.02. 15:59

Az Európai Unió két út előtt áll: vagy megteremtjük az Európai Egyesült Államok birodalmát, vagy visszatérünk az eredeti tervhez, azaz a nemzetek gazdasági együttműködésen alapuló kooperációjához -  mindez az Alapjogokért Központ legújabb videójából derült ki.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője az elemző intézet által készített legújabb videóban arról beszélt, hogy az Európai Unió működése egy tandembiciklihez hasonlít, ahol mindenkinek tekernie kell, hogy ne dőljön el a szerkezet. Egy baloldali-liberális kezdeményezés volt, hogy a korábbi gazdasági együttműködésből politikai szövetség legyen - tette hozzá.

Szánthó szólt arról is, hogy a lopakodó jogalkotás és a szerződésmódosítások ellenére a föderatív EU eszméje nem találkozott az állampolgárok akaratával.

Két út áll az EU előttForrás: AFP/Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Reformok előtt áll az EU

Mint arról korábban beszámoltunk, az európai parlamenti választások után megkerülhetetlen lesz a schengeni rendszer felülvizsgálata is – minderről Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője beszélt annak kapcsán, hogy az Alapjogokért Központ „Megmenteni Schengent" – címen adott ki új elemzést.

Szintén írtunk arról is, hogy az Európai Parlament a magyar baloldal támogatása mellett újabb bevándorláspárti dokumentumot fogadott el. Az Alapjogokért Központ vezetője szerint a politikai korrektség jegyében újra érzékenyíteni akarják az európai társadalmat. Szánthó Miklós elmondta, veszélyes a dokumentum tartalma is egyben, hiszen a politikai korrektség jegyében újra érzékenyíteni akarja az európai társadalmat. Újabb és újabb kisebbségeket kreálnak, most ezt az eddigiekben nem ismert „afroeurópaiak" csoportját, és az előterjesztésből kiderül, hogy mi itt Európában "afrofóbok" vagyunk: és bármit is jelentsen ez, az EP szerint ez ellen tenni kell. Tehát a volt gyarmattartó birodalmak frusztrációját és bűntudatkultuszát akarják kivetíteni az egész EU-ra - mondta a szakember.

Alapjogokért Központ