Kálmán Olga nem kellett egyetlen tévének sem, így most Márki-Zay Péterrel ír könyvet

2019.04.02. 11:53

A Vásárhely24 információi szerint a televíziózásból kikopott, az ellenzéki televízióknak magát hiába kínálgató Kálmán Olga a zavaros hátterű Márki-Zay Péterrel ír közös könyvet - ki másról, Márki-Zay Péterről. Kálmán Olga az ellenzék Farkasházy Tivadarja: hiába vannak politikai értelemben vele egy platformon, nagyon sok baloldali ellenzéki ember szégyelli, hogy ő is velük van, hozzájuk tartozik. A példátlan elfogultsága miatt sokszor megmosolygott Kálmán Olga riporteri teljesítménye közismert: hízelgés az ellenzéknek és az erőtlenebbnek gondolt emberekkel pimaszkodás - utóbbira jó példa, amikor egy televíziós szereplésben gyakorlat nélküli, nyugdíjas szülői munkaközösség-vezetővel fél órán át szemtelenkedett élő adásban.

Tegnap a 24-en jelent meg egy terjedelmes interjú a jobbikos tévéből kirúgott Kálmán Olgával. Mint ismert: ahogy tavaly augusztus elsején a polgári oldal visszaszerezte televízióját, a Hír TV-t, azonnal kirúgták az ott másfél évig a Jobbik és a baloldal összefogását propagáló riportert, Kálmán Olgát. Azóta Kálmán Olga a Jobbik internetes műsorában tűnt fel, és néha a Facebookon szidta a kormányt.

A 24-interjúban Kálmán Olga szakmai értelemben a legnagyobb szégyenét, a katasztrofális nézettségét kétféleképpen magyarázza. Egyetlenegy cikkben. Mint amikor a titkárnő azt mondja: sajnos, az igazgató úr nincs bent, mert tárgyal és beteg.  

Egyrészt egyszerűen letagadja, hogy borzalmas volt műsora nézettsége. (A valóság: Kálmán Olga műsorát átlagosan 47 500-an nézték, a vele egy időben az ATV-n adott, hasonló tematikájú Rónai Egon-műsort pedig több mint 100 000-en nézték, azaz legalább kétszer annyian.)

Másrészt azt mondja, hogy a nézettségért való küzdelem egy cicaharc, és nem érdekli. 

Az interjúból kiderül, hogy változatlanul árulja magát az ellenzéki televízióknak. Éppen ezért letagadja, hogy összeveszett az ATV vezetésével, holott erről egyértelműen nyilatkozott mind Németh Sándor, mind Németh S. Szilárd vezérigazgató. Nyilvánvaló: abban bízik - természetesen alaptalanul -, hogy vissza tudja magát hízelegni az ATV-be.

Volt azonban a beszélgetésnek egy érdekes mozzanata: az interjú végén a riporter megkérdezte, mi a személyes rövid távú terve Kálmán Olgának. A válaszában elmondta, hogy „sok terv van, ezek egy része publikus, egy része még nem. Könyvet írok egy közismert emberrel. Hogy kivel, még nem árulom el." A Vásárhely24 információi szerint 

Kálmán Olga ominózus könyve Márki-Zay Péterről szól, és közösen vele készül.

A vásárhelyi újság kérdéseivel a hódmezővásárhelyi polgármesterhez fordult, egyelőre azonban nem érkezett válasz. Hogy mennyire szerencsés a bukott tévés választása, az erősen kérdéses, hiszen az elmúlt időszakban gombamód szaporodtak a botrányos ügyek Márki-Zay körül. 

  • Lakásbotrány: kiderült, hogy egy hozzá köthető MSZP-s képviselő korrupciógyanúsan próbált meg kijátszani lányának egy értékes önkormányzati ingatlant. A politikailag és erkölcsileg is megkérdőjelezhető lépésből óriási botrány lett, aminek következtében Nagy Ernő - rokona nevében - kénytelen volt visszatáncolni az ügylettől. Igaz, ennek egyelőre semmi nyoma nincs az ingatlan tulajdoni lapján. 
  • Közbeszerzési botrány: kiderült, hogy irányítása alatt egy 7,5 millió forintos strandberuházásnál nem történt közbeszerzés, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintra büntette meg a balliberális politikus vezette Hódmezővásárhelyt.
  • Céges botrány: kiderült, hogy tavalyelőttig Kálmán Olga új kiszemeltje volt annak a bábacégnek az ügyvezetője, amely több csecsemő halálában érintett lehetett. A csalási vállalkozás minden bizonnyal nem adott számlát a szülések után, ami újabb kérdéseket vet fel.  

Mindez természetesen nem zavarhatta Kálmán Olgát. (Feltehetően az lesz a feladata, hogy Márki-Zay példátlan botrányait megmagyarázza.) Miután hírek szerint havi négymillió forintért otthagyta az ATV-t, minden gond nélkül segítette az antiszemita Jobbik kampányát az akkor még Simicska Lajos tulajdonában lévő Hír TV-nél. Egy pillanatig sem jelentett gondot számára a váltás, ekkor vált világossá, hogy számára teljesen mindegy, hogy Gyurcsány Ferencnek vagy Vona Gábornak kérdez alá. Ráadásul olyan szerencsés volt, hogy egy idő után egyszerre kedveskedhetett jobbikosoknak és balliberálisoknak. 

Biztosak lehetünk benne: nem fog Kálmán Olgának gondot jelenteni egy bukott polgármester dédelgetése sem.