Habis László (Fidesz-KDNP), Eger polgármestere közveszéllyel fenyegetés miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a városba tervezett, elektronikai hulladékot feldolgozó üzemmel összefüggésben.

A polgármester a keddi sajtótájékoztatón azzal indokolta a döntését, hogy félelmet keltenek azok, akik az elmúlt hetekben közéleti botránnyá duzzasztották az üzem létesítése ügyében régóta tartó hatósági folyamatot.

Szerinte a hazugságok terjesztői úgy állítják be, mintha az ő személyes akarata lenne az üzem elindítása a városban.

Korábban többször elmondtam: nem támogatom ilyen üzem létesítését, nem engedem, hogy a testület elé olyan javaslat kerüljön, ami megteremtené indulásának feltételét

– jegyezte meg Habis László.

Eger polgármestere hazugságnak nevezte, hogy bárki titkolózna. Mint mondta, a folyamat 2016 óta zajlik, bizottsági anyagai elérhetőek a város honlapján. A képviselők számára külön online rendszert üzemeltetnek, ők is hozzáférnek minden egyes testületi anyaghoz.

Az ellenzéki képviselők két és fél éve tudnak az ügyről, de most tűzték zászlóra. Csak most, a kampány évében fontos számukra

– tette hozzá a polgármester. Hazugságnak nevezte, hogy rövid időn belül elindulhat az üzem működése, és az önkormányzat megengedő lépéseket tett volna, támogatta volna a folyamatot.

„A feldolgozó indulásának jogi feltétele korábban sem volt meg és most sincs meg. Éppen hogy szigorítás történt, a helyi építési szabályzat módosítása konkrét akadályt gördített a hasonló üzemek létesítése elé" – mondta Habis László.