Szabadlábon marad a Dózsa György úti gázoló, még nyomkövetőt sem kell viselnie

2019.04.02. 17:21

M. Richárd 2017 májusában gyorsan vezetett a Dózsa György úton, amikor összeütközött egy másik autóval. A balesetben ketten meghaltak, többen megsérültek. A férfi egy ideig letartóztatásban volt, de idén februárban kiengedték a börtönből, mert szívműtéte volt. Most kiderült, hogy továbbra is szabadlábon marad, mivel komplikációk léptek fel a műtét után.

Az M. Richárdot védő Koltai & Wagner ügyvédi irodai kiadott egy közleményt, ami szerint nem rendelte el az első fokú bíróság a férfi letartóztatását, de a házi őrizetet sem.

"A Pesti Központi Kerületi Bíróság 3.B.VI-VII.11.966/2018/47. sz. végzését, melyben az elsőfokú bíróság terhelt letartóztatását megszüntette és vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el, a Fővárosi Törvényszék 2019. március 29. napján kelt 24.Bpkf.6738/2019/7. sz. végzésével helybenhagyta - nem osztva a bejelentett ügyészi fellebbezés súlyosabb kényszerintézkedés alkalmazására irányuló érveit. Ennek megfelelően az eljáró bíróságok terhelt újbóli letartóztatását vagy házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyeletének fenntartását, elrendelését szükségtelennek tartották. - írják a közleményben. 

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az üggyel kapcsolatban megkerestük dr. Koltai Zsuzsannát, aki elmondta, hogy M. Richárd szabadlábon van, nem kell nyomkövetőt sem viselnie. Elmondása szerint a szívműtét miatt kérték a szabadlábra helyezést.

Tegnap kétszer kellett úgymond kiütni, leállítani a szívét és újraindítani. A tegnapi napon is, és hétvégén is. Komplikációk vannak. Megkértük az első fokú bíróságtól a március 15-ei tárgyalás elhalasztását. A bíróság megkereste a kórházat, akik azt válaszolták, hogy nem tud megjelenni a tárgyaláson egyelőre – mondja lapunknak az ügyvédnő.

Ahogy azt korábban megírtuk, M. Richárd tavaly májusban a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott luxusautójával a Dózsa György úton, amikor összeütközött egy Citroënnel. A balesetben ketten meghaltak.

M. Richárd a baleset előtt kábítószerezett, de abban az időszakban még jogosítványa sem volt.