24 deka droggal bukott meg, de a lakásán már több kilónyit találtak

Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai két kábítószer-kereskedőt fogtak el, és húszmillió forint értékű kábítószert foglaltak le.
Vágólapra másolva!

A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folytat nyomozást a 28 éves A. O. nigériai állampolgár és társa, a 23 éves fővárosi L. Tamara ellen.

A rendőrök 2019. március 30-án a Keleti pályaudvar parkolójában igazoltatták L. Tamarát, akinél a ruházat- és csomagátvizsgálás alkalmával 239 gramm kokaint találtak. A nő a kábítószert Svájcból szállította Budapestre, hogy eladja. A helyszínre érkező 28 éves társát szintén átvizsgálták a nyomozók.

A rendőrök átkutatták közös VI. kerületi lakásukat, és további 3,38 kilogramm (több ezer darab) ecstasy tablettát, 310 gramm – az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint – kokaint, 76 gramm hallucinogén gombát, csekély mennyiségű marihuánát, valamint a kábítószer hígításához és adagolásához használt eszközöket és nagy mennyiségű valutát találtak. A lefoglalt drogok feketepiaci összértéke közel 20 millió forint.

A rendőrök a párt őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat.