Maratoni rejtvényfejtő verseny lesz szombaton Budapesten

Az intelligencia fejlesztése, sudoku
Sudoku fejtése (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Tizennégy ország 33 versenyzőjének részvételével 24 órás rejtvénybajnokság kezdődik szombat délelőtt a magyar fővárosban. Az idei lesz a 19. rejtvényfejtő maraton.
Vágólapra másolva!

István György, a verseny főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének (ROE) vetélkedőjén

a versenyzők szombat 10 órától vasárnap 10 óráig összesen 13, egyenként 100 perces feladatsort oldanak meg, amelyek között mindössze 10-20 perces szüneteket tartanak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A főszervező hozzátette, hogy az évente megrendezett esemény népszerűségét mutatja, hogy azon nemcsak a legjobb magyar játékosok, köztük a tavalyi rejtvényfejtő-világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar csapat tagjai vesznek részt, hanem 13 másik országból, köztük Indiából vagy Japánból is érkeznek versenyzők.

Az ilyen versenyek szabályainak megfelelően a 24 órás bajnokságon is csak olyan logikai feladványok lehetnek, amelyek nyelv- és kultúrasemlegesek.

Szudoku fejtése (illusztráció). Forrás: Northfoto

- ismertette a főszervező.

A maratoni verseny alatt a ROE tagjai folyamatosan ellenőrzik a beadott feladatsorokat, így nemcsak a játékosok, hanem a zsűri számos tagja is 24 órán keresztül ébren lesz.