A Fidesz ellenfelei legalizálni akarják a migrációt, nem pedig megállítani

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Budapest, 2018. október 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 2-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Interjút adott a 888.hu-nak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Az államtitkár beszélt a migrációról és Brüsszel bevándorlást támogató politizálásáról, a közelgő EP-választások tétjéről, a jobboldal esélyeiről és a magyar ellenzék siralmas állapotáról.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra a kérdésre, hogy hogyan kellene fellépni a magyar jobboldalnak az EP-kampány során a Fidesszel szembeni „idegengyűlölő diktatúrának beállító balliberális morális felsőbbrendűség és kettős mérce ellen”,

Dömötör Csaba elmondta, hogy az elmúlt hónapok sértegetéseire, kioktatásaira, zsarolásaira a legjobb válasz „egy vaskos választási győzelem lenne”.

Budapest, 2018. október 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 2-án Forrás: MTI/Soós Lajos

A parlamenti államtitkár kifejtette, hogy szerinte mi a májusi választás tétje, mely szerint:

De az interjú során a későbbiekben elmondta azt is, hogy a Fidesz EP-beli ellenfeleinek szándéka: „a központi bürokráciát erősítenék Magyarország kárára, jogokat vennének el tőlünk.

Kevesebb beleszólásunk lenne az adózásba, az igazságszolgáltatása, az energiaárak meghatározásába, a termőföldjeink védelmébe és a biztonságunkkal kapcsolatos ügyekbe is”.

Dömötör Csaba arra a felvetésre, hogy számos brüsszeli politikus azt állítja, hogy ők nem is akarnak kötelezően betelepíteni migránsokat, és valójában csak a rászorulóknak segítenének, Dömötör kifejtette, hogy a bevándorlók mindössze 10 százaléka érkezik a háború sújtotta Szíriából, azaz a többség gazdasági okokból szeretne Európába jönni.

Az államtitkár beszámolt arról is továbbá, hogy sokan lehetőséget látnak a migrációban, mint például a migrációért felelős európai biztos, aki még pár napja is azt mondta európai parlamenti beszámolójában, hogy legális útvonalakat kell biztosítani a migránsok számára.

Ennek kapcsán Dömötör Csaba elmondta:

Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos Forrás: AFP/Thierry Charlier

A parlamenti államtitkár elmondta továbbá, hogy minden migrációt támogató intézkedés továbbra is napirenden van:

De kifejtette továbbá, hogy a többi bevándorlást ösztönző program is az asztalon van így:

„a migránsvízumot az EP szintén elfogadta, a migránskártyaprogram már régen fut, miközben a bevándorlást támogató aktivisták támogatását is százmilliárdokkal emelnék”.

Dömötör Csaba a magyar ellenzéki pártok siralmas állapota kapcsán elmondta, hogy „az EP-választás nagy helyosztója lesz az ellenzéki pártoknak.

Alighanem kiderül, hogy a »mi vagyunk a többség« jellegű magabiztos skandálások mögött párszázalékos társadalmi támogatottság áll”.

Dömötör elárulta, hogy szívesen látna már egy olyan ellenzéket, amely nem a saját hazájának „mószerolásában” látja a politika lényegét.

Budapest, 2018. május 22. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (hátul) az Országház Gobelin-termében 2018. május 22-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, hogy győzelemre számít a május 26-i választáson, és kifejtette továbbá, hogy