Jó a fogadtatása Orbán Viktor hétpontos akciótervének

2019.04.07. 12:56

A Fidesz nyírbátori térségi országgyűlési képviselője szerint jó a fogadtatása az emberek körében az Orbán Viktor miniszterelnök által a bevándorlás megállítására meghirdetett hétpontos akciótervnek.

Simon Miklós vasárnap a város piacán felállított aláírásgyűjtő standnál újságíróknak elmondta, a május 26-án megtartandó

EP-választás tétje rendkívül nagy: az, hogy sikerül-e megállítani a migránspárti brüsszeli politikát, amitől a kormány meg szeretné védeni az európai és azon belül természetesen a magyar embereket.

Szeretnénk Magyarországot megőrizni magyar országnak – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Simon arról is beszélt, a cél az egységes keresztény kultúra és nemzet megőrzése, hiszen ez minden embernek a vágya. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy

a kormánypártok választási kampánya nyitott fülekre fog találni, ebben segít a kormányfő által meghirdetett hétpontos akcióterv bemutatása.

Nyírbátorban szombaton kezdődött el az aláírások gyűjtése, a felállított standnál vasárnap többen érdeklődtek, és sokan aláírták a piacot járó aktivistáknál lévő íveket is. Simon Miklós ezzel kapcsolatban elmondta, a nyírbátori választókerület minden településén, így például Újfehértón, Nyírbogáton, Balkányban és Nyírlugoson egyaránt lesznek aláírásgyűjtések, de az aktivisták minden családhoz személyesen is szeretnék elvinni az akciótervprogramot.

Az európai parlamenti választások tétje, hogy sikerül-e megváltoztatni a jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli politikát és megvédeni az európai embereket – ezt már Sárváron mondta Ágh Péter (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője. A  Fidesz országszerte, így Vas megyében is folytatja az aláírásgyűjtést Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos akcióprogramjának támogatásáért, amelynek célja a bevándorlás megállítása. Ágh Péter a sárvári piactéren tartott sajtótájékoztatóján kijelentette:

Magyarországnak olyan európai parlamenti képviselőkre van szüksége, akik a magyar embereket képviselik Brüsszelben, és nem Brüsszelt Magyarországon.

Hozzátette: a Fidesz a nemzetek Európáját képviseli, kiemelten fontosnak tartják a keresztény értékek védelmét, a magyar emberek biztonságát és a nemzeti függetlenség megőrzését. Mint mondta, látható, hogy a felelőtlen brüsszeli bürokraták politikája az illegális bevándorlás ösztönzésével milyen veszélyes helyzetet teremtett.

Szavai szerint Vas megyében és az ország más részén élő

magyar emberek is azt szeretnék, ha továbbra is biztonságban tudnának élni, ha Magyarország továbbra is magyar ország maradna.

Hozzátette: szombaton Kőszegen és Celldömölkön, vasárnap pedig Sárváron kérték az emberek támogatását. Úgy fogalmazott, hogy az aláírásgyűjtést nagy érdeklődés kíséri.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten a Fidesz EP-választási programját bemutató rendezvényen jelentette be hétpontos akciótervét a bevándorlás megállítására. A program szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, valamint senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül.
Ezeken kívül

meg kell szüntetni a migránskártyákat és a migránsvízumot, meg kell téríteni a határvédelem költségeit, Brüsszel pedig ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, bevándorlást ellenző vezetőknek kellene állniuk az uniós intézmények élén,

emellett azt is követeli a miniszterelnök, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát.