Elsőként a Fidesz-KDNP adta le az ajánlásokat az EP-választáshoz

2019.04.08. 09:32

A Fidesz-KDNP adta le a pártok közül elsőként az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges számú ajánlást a Nemzeti Választási Irodában. A kormánypártok kampánya ennek ellenére folytatódik, országszerte gyűjtik az aláírásokat. Orbán Viktor miniszterelnök Pesterzsébeten írta alá a Fidesz támogatói ívét. Orbán Viktor hétpontos bevándorlásellenes programot hirdetett meg, amely, tisztán látszik, hatalmas siker a választók körében.

A  Fidesz-KDNP pártszövetség hétfő reggel elsőként adta le az európai parlamenti (EP-) választáson való induláshoz szükséges számú ajánlást a Nemzeti Választási Irodában (NVI) - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.   A támogató aláírások gyűjtését ezt követően is folytatják, Orbán Viktor programja mellett a bevándorlás megállításáért - tette hozzá. A választáson indulni szándékozóknak a jogszabály szerint 20 ezer érvényes támogató aláírást kell összegyűjteniük. 

Orbán Viktor hétpontos programot hirdetettForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök a pénteki, EP-kampányt megnyitó eseményen ismertette a Fidesz európai programját. 

Orbán Viktor később Pesterzsébeten írta alá a támogatói ívet.

Itt közöljük ismét Orbán Viktor hétpontos programját a bevándorlás megállításáért, ebben a cikkben pedig részletesen is elemezzük:

  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

A bevándorlás a legfontosabb kérdés

Európa számára a bevándorlás a legfontosabb kérdés, ennek kezelését pedig a nemzetállamokra kell bízni, mivel a brüsszeli vezetés nem hajlandó fellépni a folyamat ellen – fogalmazott Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A politikus a Századvég Alapítvány nemzetközi felmérésére is hivatkozva azt hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlás elleni uniós fellépéssel az európaiak többsége elégedetlen.

Országos kampány

A kormánypártok kampánya időközben országszerte folyik. Zalaegerszegtől Vásárosnaményig minden Fidesz-szervezet folyamatosan oszt meg képet arról, hogy nagyon sokan írják alá a kormánypárt íveit. Az alábbi bejegyzésből kiderül, hogy Szekszárdon is elkezdődött a kampány. 

 A XV. kerületben is összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás.

 Újpesten is gyűlnek az aláírások. 

 Zalaegerszegen is nagy volt az érdeklődés. 

 Nyíregyházán is sokan írtak alá.