Karácsony Gergely a felelős a zuglói parkolási botrányért

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke azt mondta, a zuglói parkolási botrányért Karácsony Gergely kerületi polgármester, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a felelős, aki a tavaly novemberi testületi ülésen előterjesztett egy, a hivatala által előkészített javaslatot, amely a kerületi parkolási rendszer bővítésére vonatkozott.
Vágólapra másolva!

A javaslatot Hajdú Flórián MSZP-s alpolgármester neve alatt nyújtották be. A zuglói Fidesz szerint a javaslat számos kérdést vetett fel, mivel az ajánlattételre egyetlen céget hívtak meg.

- mondta Jelen Tamás.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt is mondta, Karácsony Gergely erről semmilyen tájékoztatást nem adott a képviselőtestületnek mind a mai napig.

- tette fel a kérdést a fideszes politikus.

Ahogy az Origo is megírta, Karácsony Gergely, a baloldal egyik főpolgármester-jelöltje az egyre terebélyesedő zuglói parkolási botrány ügyében igyekszik úgy tenni, mintha neki semmi köze nem lett volna ehhez a dologhoz, mintha nem is ő lenne Budapest XIV. kerületének polgármestere, és teljesen a képviselő-testületre tolná a mutyigyanús ügyletet. Mint emlékezetes, Zuglóban egy konzorcium nyerte el a parkolóórák állítására és karbantartására irányuló közbeszerzést, amely konzorcium jóval drágábban végezte el ezt a szolgáltatást Zuglóban, mint a város más részein, és valahogy az olcsóbb ajánlatot tevőt kizárták a közbeszerzési eljárás során.