Szavazásra buzdított Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki szokás szerint Jeruzsálemben adta le voksát felesége, Sára oldalán a keddi, előrehozott választásokon - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

"A szavazás szent cselekedet. Ez a demokrácia lényege" - mondta a kormányfő, amikor a jeruzsálemi Paula Ben Gurion iskolában leadta voksát. Isten segedelmével Izrael győzni fog - tette hozzá.

Sokan azt akarják, hogy folytassuk azt a fantasztikus utat, amely Izraelt történelme legjobb évtizedébe vezette. Még sok dolgunk van, de parlamenti helyekre van szükségünk ehhez - hangsúlyozta a kormányfő.

A baloldali, liberális Merec pártot vezető Tamar Zandberg Tel-Avivban szavazott. "Bevallom, aggódunk. A Merec az egész baloldali tömb kulcsa, ha a Merec elbukik, akkor a tömb is elbukik - utalt arra, hogy pártja a felmérések egy része szerint a parlamenti küszöb körül áll, mivel szavazói közül sokan átpártoltak a Beni Ganz és Jair Lapid vezette Kék és Fehér pártszövetséghez, amely azt hirdette, hogy csak ők képesek véghezvinni a politikai fordulatot.