Mutasd a számlákat! - kérdőre vonták Ujhelyi Istvánt a házfelújítása miatt

Vágólapra másolva!
"Mutasd a számlákat!" - szólította fel az MSZP-s európai parlamenti képviselőt keddi sajtótájékoztatóján szegedi fiatalok egy csoportja egy molinó segítségével. 
Vágólapra másolva!

Kedd délelőtt Ujhelyi István "Szeged európai marad!" elnevezéssel utcafórummal egybekötött sajtótájékoztatót tartott a csongrádi megyeszékhelyen. Pontosabban csak tartott volna, ugyanis helyi fiatalok egy csoportja megzavarta a szocialista politikust a nyugalmas kormányszidalmazásban, és helyette inkább a legújabb botrányára hívták fel a szegediek figyelmét.

- szólították fel a szocialista politikust egy molinó segítségével, ami után hosszas vita bontakozott ki a felek között.

Mint ismert, a Szeviép-ügyben első fokon hat év börtönbüntetésre ítélt Baranyi Sándor - eddig - háromrészes interjúsorozatot adott a Délmagyarnak, ahol sok minden más mellett szót ejtett Ujhelyi István és Botka László szegedi polgármester felelősségéről is a Szeviép bedőlése kapcsán.

Hosszasan ismertette a 2010 előtti balliberális kormányok gazdasági gyakorlatát, miszerint ismeretlen multinacionális cégeket politikai alapon előtérbe helyeztek magyar tulajdonú vállalkozásokkal szemben.

De, ami jelen esetben ennél is lényegesebb, hogy az ex-Szeviép-vezér megvádolta azzal Ujhelyit, hogy több tízmillió forint értékben felújítatta - egy közbeiktatott cégen keresztül - a szegedi illetőségű céggel a szőregi családi házát. A harmadik interjúban ezt részleteiben is kifejtette, amikor arról beszélt, hogy "a Szeviép az azóta szintén felszámolás alatt álló MABE-ÉPKER Kft.-nek adott 38 millió forintot kölcsön Ujhelyi István szőregi házának felújítása céljából." Az erről szóló dokumentumot pedig bemutatta a portálnak. Baranyi szóba hozta Ujhelyi badacsonytomaji nyaralóját is, arra utalva, hogy ezzel az ingatlannal is történhettek furcsaságok.