Teljes a káosz az ellenzékben: Puzsér tovább szid mindenkit, és ultimátumot ad

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kezet fog a Válasz Online által szervezett beszélgetés előtt a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
"Jelzem az MSZP-nek és csatolt részeinek, hogy zsarolással, hazudozással és vesztegetéssel nem tudnak félreállítani" - üzent ismét Puzsér Róbert a Karácsony Gergely vezette budapesti ellenzéki blokknak, miután szombaton őt és támogatóit, az LMP-t és a Jobbikot kigolyózták az ellenzéki megállapodásból. A humorista nem táncolt vissza korábbi bejelentésétől, sőt, olyan vehemenciával ment neki a "régi baloldalnak", a bejelentésüknek, "a srácnak, aki legutóbb azt füllentette, hogy legyőzi Orbán Viktort, fölül a biciklijére, és beteker a Miniszterelnökségre", amire jó ideje nem volt példa.
Vágólapra másolva!

Miután az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció, valamint a Momentum - a Jobbik, az LMP és Puzsér Róbert megkérdezése nélkül - múlt szombaton kiállt azzal, hogy megvannak a közös ellenzéki polgármesterjelöltek Budapesten, a humorista jelezte, hogy felfüggeszti a tárgyalásokat, és kiszáll az előválasztásból. Puzsér portálunknak megerősítette a sajtóértesülést, miszerint a "régi baloldal" trükközése miatt valóban felállt a tárgyalóasztaltól. Kérdésünkre válaszolva ugyanakkor azt is elmondta, akárhogyan is lesz, mindenképpen el fog indulni a főpolgármesteri székért. Úgy látszik, komolyan gondolta, amit mondott.

Puzsér elszánt, elmérgesedett a viszony az ellenzéki blokkok között

"Inkább söpörje be a külső kerületeket a Fidesz, csak nekik ne kelljen osztozniuk (szerk.: MSZP, DK, Párbeszéd, Momentum) az ellenzéken senkivel.

- ismételte meg korábbi ultimátumát a hétfői ellenzéki háború robbanása utáni első érdemi bejegyzésében Puzsér, aki írásában két ok miatt is kifogásolta az ellenzék egy részének szombati bejelentését: ezzel az MSZP és Karácsony Gergely megszegte a december 20-ai megállapodásukat, valamint a "régi baloldal" megnevezett polgármesterjelöltjei között "jó pár alkalmatlan figura" van. A következő politikusokat nevezte meg:

  • Horváth Csaba: a zuglói parkolási panamát tagadta, ingyen BKV-t és a Városliget fölé üvegbúrát ígért
  • Niedermüller Péter "hűbérként kapja a polgármester-jelöltséget: Gyurcsány így kárpótolja őt azért, hogy a neje utazik helyette Strasburgba."
  • Karácsony Gergely: "kétséges továbbá, hogy a parkolási maffiát fedező, saját előterjesztésétől tartózkodó, miniszterelnök-jelöltként az égről a csillagot lehazudó, ezúttal saját aláírását érvénytelenítő Karácsony Gergely egyáltalán vitaképes fél-e."

Zugló jelenlegi vezetőjére ezenkívül még egyszer kitért bejegyzésében, azt írva róla, hogy ő volt "az a srác, aki legutóbb azt füllentette, hogy legyőzi Orbán Viktort, fölül a biciklijére, és beteker a Miniszterelnökségre".

Tragédia, hogy itt tart az ellenzék Budapesten - foglalta össze röviden, de annál tömörebben a helyzetet a humorista, hozzátéve, hogy a történtek ellenére, "súlyos fenntartásokkal és minimális bizalommal", fenntartja az előválasztáson való részvételének lehetőségét. "Ehhez azonban változtatniuk kell a politikájukon" - határozta meg feltételeit az "MSZP-DK-Momentum koalíciónak". Írásának végén ezt megtoldotta egy újabb erős üzenettel, leszögezve, hogy zsarolással nem tudják őt parkolópályára tenni Karácsonyék.

- fogalmazott.