Nem szabadulhat a börtönből a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

2019.04.11. 17:31

Gy. Krisztinát lassan hat évvel ezelőtt gyilkolták meg Soroksáron. A tettest évekig nem találták, majd tavaly szeptember elfogták R. Szilvesztert, akinek a DNS-ét megtalálták a gyilkosság helyszínén. A bíróság április 4-én meghosszabbította a férfi letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a múlt héten meghosszabbította R. Szilveszter letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2013-ban megerőszakolta és meggyilkolta Gy. Krisztinát. A döntést azzal indokolták, hogy továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint  elérhetetlené válna a hatóságok számára, ha kiengednék a börtönből. A végzés nem végleges - írja a Fővárosi Törvényszék.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogyan azt korábban megírtuk, Gy. Krisztina, szokásos esti futóedzésére indult 2013. szeptember 25-én, ahonnan már nem ért haza. Brutálisan megerőszakolták és meggyilkolták. A rendőrség öt évig kereste a tettest, tavaly szeptemberben végül sikerült elfogniuk a gyilkost, R. Szilvesztert, aki éppen jogerős börtönbüntetését töltötte, rablásért ítélték el. A férfi a gyilkosság idejében hajléktalan volt. R. Szilveszter ugyan nem tett vallomást, tagadja, hogy ő ölte meg, de panaszt sem tett a gyanúsítás ellen.