Egy embert megölt, egyet megsebesített, magát védte az oroszlányi férfi

Vágólapra másolva!
A Tatabányai Járási Ügyészség magánlaksértés miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki erőszakkal tört be társával együtt egy oroszlányi lakásba. A magánlakás használójának barátját ököllel többször megütötték, megrugdosták, majd késsel támadtak rá, de az áldozat elvette tőlük a kést és saját védelme érdekében megszúrta a támadóit.
Vágólapra másolva!

2017. december 26-án 19 óra 30 perc körüli időben történt, hogy ketten berúgták egy oroszlányi lakás ajtaját és bementek.

A támadók a lakás használójának a barátját ököllel többször megütötték, megrugdosták, majd egy kést vettek magukhoz, ezzel támadtak rá.

A férfi megragadta és kicsvarta a kést az egyikük kezéből. és önvédelemből hadonászó, szúró mozdulatokat tett támadói felé.

Az egyik betörő annyira megsérült, hogy a helyszínen meghalt, a másiknak sikerült elmenekülnie. Ő az utcán esett össze, ott hívtak hozzá mentőt.

Jogos volt az önvédelem

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a gyilkosság miatt indított nyomozást megszüntette, mert megállapította, hogy

a támadókat késsel megszúró személy jogos védelmi helyzetben volt.

- olvasható az Ügyészség oldalán.

A magánlakást használó áldozat magánindítványt terjesztett elő a lakásba behatoló és onnan elmenekülő vádlottal szemben, ezért gyilkosság miatt indított nyomozás befejezése után

magánlaksértés miatt indult eljárás túlélő betörővel szemben.

Lopott a betörés előtt

A férfi az eset előtt, még ugyanazon a napon egy Oroszlányban közlekedő helyi járatú autóbuszból lopott el egy üvegtörő biztonsági kalapácsot úgy, hogy letépte a helyéről, még a rögzítő plombát is elszakította. Lopott is a betörés előtt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen előéletű férfival szemben a tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.