Már megint hazudott a Soros-blog

444.hu újságírók drog
Vágólapra másolva!
Tegnap érkezett a hír, miszerint a kormány munkásszállót létesít Újpesten, amit az amerikai milliárdos háziblogja úgy tálalt olvasóinak, hogy hajléktalanszállót épít a kormány Újpesten. A 444-nél képtelenek betelni a hazugságokkal, még a nehéz sorsú emberek ügyét is hajlandóak belekeverni annak érdekében, hogy főnökük igényeit maximálisan kiszolgálják.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, hogy 2019 is az ellenzéki álhírgyártás éve lesz, az érintettek ugyanis minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy így legyen. Tegnap délután érkezett egy nehezen támadható, már alapjaiban véve is jó hír:

a kormány munkásszállót épít Újpesten.

A döntéssel kapcsolatos kormányhatározat annak rendje és módja szerint megjelent a Magyar Közlönyben, amely szerint

  • a IV. kerületben, az Árpád út 124–126. szám alatti ingatlanon munkásszállás kerül kialakításra,
  • a projektre közel másfél milliárd forintot különít el az idei költségvetésből a kormány, ami azt vetíti előre, hogy komoly fejlesztés fog megvalósulni a városrészben.

Jó hír? Jó hír, ráadásul nem feltétlenül csak az újpestieknek. Ezúttal is kivételt képeztek azonban Sorosék, akik a következő címmel tálalták a történteket: "Hajléktalanszállót épít Újpesten a kormány". Ez azért is furcsa, mert a kormányhatározatban egyetlen egy alkalommal sem szerepel a hajléktalan szó, így a Soros-blog ismét tudatosan másította meg a valóságot. A klasszikus álhírterjesztés kategóriájában a hazai élmezőny krémjébe tartozó felület húzásából újra bebizonyosodott, hogy

semmi sem szent számukra, még a hánytatott sorsú emberek sem.

Az írást Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is elolvasta, és a következőképpen kommentálta a Soros-blogot:

Konkrétan két hét sem telt el a legutóbbi hazugság óta. Akkor egy olyan beszédről írtak cikket, ami el sem hangzott. Novák Katalin családügyi államtitkár a veronai Családok Világkongresszusának volt a meghívott vendége, és felszólalása előtt Soros háziportálján megjelent egy terjedelmes anyag felszólalásának tartalmáról. A nyilvánvaló képtelenségnek ez lett a vége: "Cikkünk egy korábbi verziójában azt írtuk, beszédet tartott az államtitkár, valójában beszédét csak szombat délután tartja meg. A hibáért az érintett és olvasóink elnézését kérjük" - írták.