Baltával verte halálra nagymamáját egy sarkadkeresztúri nő

2019.04.11. 19:18

Egy 35 éves, sarkadkeresztúri nő egy baltával verte agyon a nagymamáját, mert az nem adott neki kölcsön pénzt. Miután végzett vele, lelopta róla az ékszereit. A bíróság 20 év börtönre ítélte a nőt. 

A nő 2017. november 9-én este érkezett meg nagymamájához. Később összevesztek, mert az asszony nem adott kölcsön pénzt az unokájának. A vita másnap reggel is folytatódott, majd a nő megfogott egy baltát, és amikor a nagymamája hátat fordított neki, fejbe vágta vele. Az asszony az ütéstől összeesett, a nő pedig berohant az egyik szobába, hogy ne hallja a nagymamája hörgését. Nagyjából 15 perc elteltével még mindig hörgött az asszony, ami zavarta a nőt, ezért az még ötször fejbe ütötte a baltával. Az asszony belehalt a sérüléseibe.

Ezután a nő levette a nagymamájáról az arany ékszereit, a holttestet betakarta egy kabáttal, kukába rejtette, amit kivitt a melléképületbe. A házban eltüntette a nyomokat, majd több mint 300 ezer forint értékű ékszert, elektronikai eszközt és élelmiszert lopott el, hogy azokat később eladja.

Időközben az asszony másik unokája, mivel telefonon nem tudta elérni nagymamáját, megkérte a szomszédot, hogy nézzen át. A távozni készülő nő nem tudott észszerű magyarázatot adni, arról, hogy hova lett az asszony, ezért a hozzátartozók hívták a rendőrséget.

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás miatt húsz év fegyházbüntetésre ítélte a 35 éves nőt. Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.