Luxusautót vett magának a Dózsa György úti gázoló

2019.04.11. 15:25

Talán soha nem vezethet többé M. Richárd, ennek ellenére egy 41 milliós luxusautóval ajándékozta meg magát a szívműtétje után. A Dózsa György úti gázoló néven elhíresült férfi 2017 tavaszán okozott súlyos balesetet gyorshajtással, ami miatt eleinte házi őrizetben tartották, majd letartóztatták. 

A baleset a Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésénél történt.

A férfi 140 km/h-val száguldott, ráadásul jogosítványa sem volt.

Két ember meghalt, többen súlyosan megsérültek. A bíróság megállapította, hogy a balesetben mindkét sofőr hibás volt, M. Richárd a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtott, a szembejövő Citroën tulajdonosa pedig szabálytalanul kanyarodott a kereszteződésnél, így elkerülhetetlen volt az ütközés. Ráadásul a férfi jogosítványt sem tudott felmutatni, emellett röviddel a baleset előtt drogozott.

M. Richárd a Dózsa György úti halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-énForrás: MTI/Kovács Tamás

Ahogyan korábban megírtuk,

M. Richárdot házi őrizetbe vették, melyet kétszer is megszegett. A rendőrök ezután letartóztatták, melyet egy műtét miatt ideiglenesen felfüggesztettek. 

A férfi a napokban vásárolt magának egy értékes sportautót, amelyben egyelőre csak gyönyörködni tud. Ahhoz, hogy újra vezethessen, újra le kellene vizsgáznia, de nem biztos, hogy megteheti.Azt ugyanis majd a bíró fogja eldönteni, hogy vezethet-e még egyáltalán.

Bár több száz autónk van, egyiket se vezethetem. Barátaim, a párom és sofőr segítségével tudok közlekedni"

- mondta el a Blikknek. 

A férfi nemrég esett át egy sikeres szívműtéten, de még további kezelésekre szorul, úgyhogy egyelőre a KRESZ-vizsgával is várnia kell. Ráadásul újabb elváltozásokat találtak a testében, ezúttal a mellékveséjén, amit a korábban fogyasztott doppingszereknek köszönhet. Valószínűleg egy ideig még a Rókus kórházban ápolják.

Csupán pár órára engedtek ki, akkor tudtam megnézni az új autót is. De végig egy, a derekamra rögzített kis szerkezet figyelte, hogy minden rendben van-e a szívemmel"– mondta. 

Így valószínűleg még hosszú ideig a garázsban vesztegel a 41 millió forint értékű, 500 lóerős Mercedes AMG GT.