A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat.
A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat.
Vágólapra másolva!
A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat, és huszonhárom kórházi osztályt is díjaztak. A díjakat a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség alapította - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A közleményben ismertették, hogy a Családbarát kórházi osztály címek elnyerése az előszobája az idén először kiírt Családbarát kórház díjnak. Ehhez az kell, hogy egy intézmény osztályai közül három éven belül legalább három sikeresen pályázzon.

Így a kórházi díjra így idén heten pályázhattak. Közülük a Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta meg az elismerést, B. Kopp Judit szobrászművész alkotását.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat. Forrás: haromkiralyfi.hu

Az indoklásban azt írták, hogy a kórház erősen támaszkodik a helyi szervezetekkel, civilekkel, vállalkozásokkal kialakított jó kapcsolatokra.

Ezeknek köszönhetően tudták a többi között a gyermekosztály falait mesefigurákkal díszíteni, ingyenes újszülöttfotózást, valamint támogatott sportprogramot megvalósítani. A betegek tájékoztatását segíti a kórház naprakész Facebook-oldala, és a több osztályon kialakított konzultációs szoba. Gyásztanácsadás is elérhető a kórház területén. A munkatársak szélesebb körben igénybe vehetik a rugalmas és részmunkaidős lehetőségeket. A dolgozók gyermekeinek nyári tábort szervez az intézmény, és kialakítottak játszószobát is nekik .

Az elismeréseket pénteken Egerben, a kórházszövetség kongresszusán adták át.