Gulyás Gergely: Nem zárult le a bevándorlás elleni küzdelem

GULYÁS Gergely
Budapest, 2019. április 4. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 4-én. a MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A bevándorlás elleni küzdelem támogatását kérte a választóktól a Miniszterelnökséget vezető miniszter ceglédi sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely az európai parlamenti választásra utalva hangsúlyozta: a bevándorlás elleni küzdelem nem zárult le, és az, hogy a Fidesz milyen erővel tud részt venni ebben a küzdelemben, attól függ, milyen támogatást kapnak a magyar választópolgároktól május 26-án.

Gulyás Gergely Forrás: MTI/Illyés Tibor

– mondta a miniszter, aki a májusi választáson való részvételre buzdított.

Gulyás hozzátette, az egész országban tapasztalható gazdasági fejlődést Cegléden is jól tükrözik a számok:

míg 2014-ben egymilliárd forint körüli volt az iparűzésiadó-bevétel, ma ennek már több mint a duplája.

A gazdasági stabilitás alapja, hogy a kormány 2010 után átvállalta az önkormányzati adósságot – közölte, rámutatva arra:

A miniszter szólt arról, hogy Cegléden új termelői piac nyílt, méltatta a dobmúzeumot, és megemlítette, a városban található az ország egyik legnagyobb református temploma.

Kiemelte, hogy a város vezetőségének világos koncepciója van, fejleszteni tervezik a kerékpárutat, az intézményeket.

A Fidesz támogatja a város jelenlegi polgármesterét, Takáts Lászlót – tette hozzá.

Gulyás Gergely elmondta:

Kitért arra is, hogy terveznek ebben a ciklusban egy olyan fejlesztési programot indítani, amelynek forrásaira az ötezernél nagyobb lélekszámú, de nem megyei jogú városok – mint amilyen például Cegléd is – pályázhatnak.

Földi László, a térség fideszes országgyűlési képviselője felhívta rá a figyelmet, hogy

már most érezhető a 4-es út négysávosításának hatása, jelentős az érdeklődés munkahelyteremtő beruházások iránt.

A terveik között szerepel a Nagykőrös és Cegléd közötti kerékpárút fejlesztése mintegy 1,5 milliárd forintból, ugyanilyen fontos a Csemő és Cegléd közötti kerékpárút felújítása.

Tervezik korszerűsíteni a gimnáziumot, és a következő években elindul 12,5 milliárd forintból a ceglédi kórház fejlesztése is

az Egészséges Budapest Program keretében.

A képviselő kiemelte:

Takáts László (Fidesz-KDNP), Cegléd polgármestere elmondta: a Modern városok program szépen halad, de a régió, a Ceglédhez hasonló nagyságrendű városok eddig kiestek ezekből a lehetőségekből.

Bízik abban, hogy a jövőben infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg a 38 ezres lélekszámú városban: utakat, kerékpárutakat, ipari területeket fejlesztenek, megújul a művelődési központ.