Országszerte nagy az érdeklődés Orbán Viktor hétpontos terve iránt a bevándorlás megállítására

ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. április 5. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én. Az eseményen ismertetik a Fidesz európai parlamenti választási programját. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az egész országban nagy az érdeklődés Orbán Viktor miniszterelnöknek a bevándorlás megállításáért meghirdetett hétpontos terve iránt – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs Siófokon.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs a párt siófoki aláírásgyűjtő standja előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: minden egyéni választókerületben, több mint kétezer helyszínen, húszezer aktivista részvételével zajlik az aláírásgyűjtés.

– hívta fel rá a figyelmet.

„Európa akkor lehet sikeres és erős, ha a nemzetek Európája alkotja az együttműködést, ahol tiszteletben tartják a szuverén országokat, és ahol az európai emberek biztonsága az első” – hangoztatta, majd hozzátette:

erről szól Orbán Viktor hét pontja.

1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!

2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!

3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!

4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!

5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!

6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!

7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

– hangsúlyozta Hidvéghi.

Kérdésre válaszolva közölte: a hét végén összesítik az eddig összegyűjtött aláírásokat. Hozzáfűzte, hogy minél több ember támogatását szeretnék elnyerni.