Sörösüveggel, ököllel, vascsővel is verte áldozatát egy törökszentmiklósi férfi

Vágólapra másolva!
Öt évre hosszabbította egy törökszentmiklósi férfi börtönbüntetését a Szegedi Ítélőtábla. A férfi kis híján megölte az áldozatát, amikor egy szórakozóhelyen részegen megverte, összerugdosta és vascsővel rátámadt.
Vágólapra másolva!

2017. június 30-án este egy férfi barátaival betért egy szórakozóhelyre, ahol beszélgetni és inni kezdtek, majd mindnyájan berúgtak. Ekkor érkezett meg egy másik társaság. Ők is iszogatni, beszélgetni kezdtek, majd

a férfi egyik nő ismerőse és vitatkozni kezdett egy férfival. Egy másik férfi, a későbbi áldozat, közbeszólt,

de ekkor még nem verekedtek össze egymással.

Az áldozat és barátai elndultak a kocsmából, csatlakozott hozzájuk a férfi testvére és a sógora is. A férfi, akivel összeveszett az áldozat, a társaival együtt utánuk ment.

Veszekedni kezdtek az utcán, aztán a férfi ököllel fejbevágta áldozatát,

aki az ütéstől elesett. Öccse látva ezt, sörösüveget dobott a bántalmazó fejéhez, aki vérző sebet szerzett, ezután barátaival elmenekült.

A történtek után

az áldozat elhatározta, hogy bosszút áll.

Visszatért a szórakozóhelyre, majd egy nővel kimentek egy árokpartra, ahol beszélgetni kezdtek. A férfi ekkor már részeg volt. Éjjel 2-kor megérkezett az akkor már szintén részeg bántalmazó és hátbarúgta az áldozatot.

A két férfi ezután újra összeverekedett.

Sörösüvegekkel és ököllel ütötték egymást. Verekedés közben a támadó magához vett egy építkezési területről származó vascsövet, és háromszor fejbevágta vele áldozatát, amitől az elájult és beverte a fejét a betonba.

A férfi elmenkült, miközben a másik súlyos sérüléseket szenvedett , életét az utolsó percben tudták megmenteni az orvosok.

Kiderült, hogy a támadó nem először követett el testi sértést, egy korábbi verekedés miatt is kihallgatták a bíróságon.

A Szolnoki Törvényszék elsőfokon 3 évre és 10 hónapra ítélte a férfit, emellett 4 évre eltiltotta a közügyektől. Az ügyész súlyosbítás, a férfi és ügyvédje pedig enyhítés érdekében fellebbezett, így a Szegedi Ítélőtáblán tárgyalták tovább az ügyet másodfokon. Végül 5 évet kapott.