Kövér László a bevándorlás megállításáról és az Európai Néppártról

KÖVÉR László
Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kibővített és felújított szakorvosi rendelőjének ünnepélyes átadásán a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Teréz körúti székhelyén 2019. április 11-én.
Vágólapra másolva!
Kövér László házelnök a Hír TV Magyarország élőben című műsorában volt vendég. Itt beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlás megállítása érdekében meghirdetett hétpontos programjáról, az uniós tagságról, valamint a Fidesz Néppárton belüli konfliktusáról is.
Vágólapra másolva!

Magyarország számára az érdekérvényesítés szempontjából az Európai Unió a legkedvezőbb terep, ezért fel sem merül az unióból való kilépés – jelentette ki Kövér László házelnök a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlás megállítása és a kereszténydemokrácia megvédése érdekében megfogalmazott hétpontos programjáról is kérdezte a műsorvezető Kövér László házelnököt.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kibővített és felújított szakorvosi rendelőjének ünnepélyes átadásán Forrás: MTI/Mónus Márton

Arra a kérdésre, hogy miért éppen a migráció ügyének kezelése kapott kulcsszerepet a kampányban, a házelnök kijelentette, hogy

minden fenyegető kihívás azon a kulturális bázison oldható meg, amelyre Európa felépült, és amelyen az Európai Unió is létrejött.

Az európai államokat az osztja meg, hogy nemzetállamokat akarunk-e, vagy ezek felszámolását, a nemzetállamokat úgy tekintjük-e, mint nemzetek, kulturális értelemben vett közösségek önszerveződése, vagy pedig puszta hatalmi kereteket látunk-e az államokban.

A házelnök kifejtette, hogy nemcsak a profitot kell az Európai Unió céljának tekintetünk, hanem fontos, hogy a gazdasági hatékonyság szempontjából az EU támaszkodik-e a kulturális hagyományaira.

Európának a keresztény civilizáció morális bázisán kell nyugodnia – jelentette ki a házelnök.

Hétpontos program a bevándorlás megállításáért

1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

A házelnököt a Fidesz Európai Néppárttal való konfliktusáról is kérdezték.

Ennek kapcsán Kövér László elmondta, hogy

a Néppárt egy balra tolódott, kilúgozott, hatalomtechnikus gyülevész társasággá vált,

ugyanakkor a Fidesz nem a saját érdekeit, hanem a nemzeti érdekeket tartja szem előtt.

Kifejtette, abban a pillanatban, ahogy azt látni, hogy a Néppárton belül nincs mozgástér arra, hogy akár a Néppártot magát, ezáltal Európát jobbá tegyük, akkor abban a pillanatban a Fideszt nem kell kizárni, mert a párt menni fog magától is.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kövér László szerint a Fidesz szövetkezni fog azokkal, akik a magyar kormánypárthoz hasonlóan küzdeni kívánnak a nemzetek Európájáért.

Íme a teljes beszélgetés: