A Fideszt az egyik legsikeresebb pártnak tartja a Nemzetközi Demokrata Unió

NOVÁK Katalin
Verona, 2019. március 30. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára felszólal a 13. Családok Világkongresszusa (WFC) záró szekciójában Veronában 2019. március 30-án.
Vágólapra másolva!
Az egyik legsikeresebb tagpártjának tartja az egymást követő három kétharmados választási győzelméért a Fideszt a középjobb és jobboldali pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (angol rövidítéssel IDU)  – mondta vasárnap, az IDU kétnapos kongresszusát követően Novák Katalin.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta,

hogy a konferencián szó esett arról is, hogy mi zajlik az Európai Parlamenten belül az Európai Néppártban.

Az összejövetelen elhangzott, hogy

az IDU számára a Fidesz szövetséges, látják, hogy ugyanazokat az értékeket képviseli, amelyeket az IDU is sajátjának tart.

Így

  • a demokráciát,
  • a vallásszabadságot,
  • a kereszténység védelmét,
  • családügyben a hagyományos, konzervatív értékek oltalmát.

Novák Katalin tájékoztató felszólalásában kitért arra, hogy Magyarországon létrejött egy olyan ellenzéki szövetség, amelyben összeállt a szélsőjobb és a baloldal, és ez olyan jelenség, amelyet mindenki aggodalommal figyel.

– tette hozzá.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Forrás: MTI//-

Az államtitkár közölte, hogy a konferencián szóba került a venezuelai válság is. Ismertette, hogy a venezuelai ellenzéket képviselte Pelsa Solorvalo parlamenti képviselő, akinek gyalog kellett átszöknie hazája és Kolumbia határán, hogy aztán onnan Santiagóba utazva részt vehessen a konferencián és első kézből számolhasson be arról, mennyire aggasztó a helyzet Venezuelában.

Az államtitkár elmondta továbbá, hogy egy panelbeszélgetésen megvitatták a chilei nők helyzetét, esélyegyenlőtlenségi problémáit, és megtudta, hogy a chilei kormány épp mostanában kezd a családpolitikával intenzívebben foglalkozni. Novák Katalin ismertette a magyar intézkedéseket, melyek célja, hogy harmónia szülessen hivatás és családanyaság között.