Elfogadhatatlan, hogy a migránspártiak fenyegetik a bevándorláselleneseket

2019.04.15. 14:58

Elfogadhatatlannak nevezte Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten, hogy a bevándorláspártiak ma már nyíltan fenyegetik a bevándorláselleneseket. A kormánypárti politikus a svéd miniszterelnök nyilatkozatára reagált újságíróknak.

A Dagens Nyheter című svéd napilap internetes felületén Stefan Löfven svéd miniszterelnök azt mondta, ha valaki nem kész arra, hogy felelősséget vállaljon, akkor annak ára kell, hogy legyen. Ekkor nem lehet az EU támogatásaiból ugyanolyan módon részesedni, mint ma. Magyarország az egyik olyan tagállam, amely a legtöbbet kapja. És nem tartható, hogy az a tagállam, amely a legtöbb forrásban részesül az EU-tól, azt mondja, hogy nem, mi nem vállalunk felelősséget a migráció tekintetében

– nyilatkozta a svéd kormányfő.

Nacsa Lőrinc a kormánypártok álláspontját ismertetve azt mondta, a svéd miniszterelnök szerint meg kell büntetni Magyarországot, amiért nem fogad be migránsokat. Mára már ott tartunk, hogy a bevándorláspártiak nyíltan fenyegetik a bevándorláselleneseket, ami elfogadhatatlan– fogalmazott a politikus.

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselőForrás: MTI/Kovács Attila

A KDNP-s képviselő rámutatott, hogy a bevándorláspártiak rá akarják kényszeríteni saját akaratukat minden európai nemzetre, minden európai országra. Rá akarják kényszeríteni a kötelező kvótát, a migránsok elosztását és a gazdasági migráció legalizálását Európa minden állampolgárára. Ha a májusi EP-választásokon ezek a bevándorláspárti erők kerülnek többségbe, végre fogják hajtani ezeket a terveket – figyelmeztetett Nacsa Lőrinc, aki arra is kitért, hogy ezek az erők Európát bevándorlókkal akarják elárasztani, bevándorlóországokat akarnak létrehozni, úgy, ahogy ezt a svéd bevándorláspártiak a saját országukkal már megkezdték.A magyar emberek ugyanakkor korábban már többször is egyértelművé tették, hogy nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.

Illegális bevándorlók egy malmői aluljáróban 2015 novemberébenForrás: AFP/Stig-Ake Jonsson

Ezért a Fidesz-KDNP és Orbán Viktor miniszterelnök programjának egyik legfontosabb pontja, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető akarata ellenére migránsok befogadására– hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK