Tarlós István: A duzzogó Karácsony Gergely egy kerület vezetésére is alkalmatlan

2019.04.15. 16:33

„Karácsony Gergely a zuglói parkolási cirkuszt duzzogva, félve, fenyegetőzve, teljesen meggondolatlan kommunikációval kezeli” – mondta Tarlós István vasárnap este A nyolcas című műsorban G. Fodor Gábor kérdésére válaszolva, hozzátéve, hogy a baloldal jelöltje egy kerület vezetésére is alkalmatlan, nemhogy a fővároséra. 

Tarlós István főpolgármester volt A nyolcas vendége vasárnap. A Hír TV-n futó műsorban a városvezető élesen kritizálta az őszi önkormányzati választáson vele szemben induló Karácsony Gergelyt és Puzsér Róbertet.

„Karácsony Gergely az elesett és kiszolgáltatott kinézetével operál”

Az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és – minden bizonnyal – a Momentum által támogatott jelöltről azt mondta, hogy csak a külsőségekre alapoz. „Karácsony Gergely az elesett és kiszolgáltatott kinézetével operál, azt azonban nem szabad elfeledni, hogytámogatta a zsidó képviselők listázását, nem ismeri a helyesírás szabályait, foghíjas a földrajztudása, és az általa vezetett kerületben veszteséges parkolási rendszert működtet.

– sorolta a zuglói polgármesterrel kapcsolatos kifogásait, hozzátéve, hogy „a felhős tekintetű, intelligens, kiszolgáltatott ábrázatot mutató szemüveges megjelenés, kicsit bátortalan hanghordozás imponál bizonyos típusú nőknek, de ez nem egy szépségverseny”. A zuglói parkolási botrányával kapcsolatban is erősen bírálta a Párbeszéd társelnökét, szerinte 

a parkolási cirkuszt duzzogva, félve, fenyegetőzve, teljesen meggondolatlan kommunikációval kezeli.

Gondolatmenetét továbbfűzve feltette a kérdést, miszerint Karácsony a történtek után alkalmasnak tekinthető-e egy kerület vezetésére. Ezt egyből meg is válaszolta.

Nézzük Zuglót, mi történt a kerületben? Az égvilágon semmi. Van egyetlenegy környezetvédelmi projektjük, az is befulladt  

– értékelte Karácsony munkáját Tarlós.

Másik lehetséges kihívójával, Puzsér Róberttel kapcsolatban azt mondta, hogy kifejezetten értékelné, ha a Mikroszkóp Színpadon látná, mert ott „ordítva röhögnék és tapsolnék”. Szerinte a humorista nagyon jópofa dolgokat mond, és van egy olyan hanghordozása és stílusa, amely egy kicsit hasonlít Fábry Sándoréra. A főpolgármester összegezve elmondta, hogy „Puzsér úgy mozog a várospolitikában, mint elefánt a porcelánboltban.”

Tarlós István nem tudna máshol élni

Tarlós István Budapestről azt mondta: a város volt az egyik oka, amiért ismét elvállalta a megbízatást, és indul a főpolgármesteri posztért.

A jelenlegi ellenzék és a szóba jöhető riválisok kevesebbet képesek tenni a városért. Én itt születtem. Legrégebbi ősöm, aki egyenes ágon biztosan Óbudán élt, 1819-ben született. Nekem mást jelent ez a város, mint azok közül sokaknak, akikkel vitáim vannak

– mondta Tarlós István, majd azzal folytatta, hogy nem tudna máshol élni, annyira szereti a fővárost.