Az ügyész azt szeretné, ha Kökény Attila súlyosabb ítéletet kapna

2019.04.16. 11:28

Két vádlottal, köztük Kökény Attilával szemben is felfüggesztett börtön kért az ügyészség. Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta, a Budapest Környéki Törvényszék április 5-én hirdetett ítéletet az ügyben, és a váddal egyezően állapította meg tizenhárom vádlott bűnösségét. A bíróság azonban a hat embernél az ügyészi indítványhoz képest lényegesen enyhébb büntetéseket szabott ki, ezért az ügyész a végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt négy volt pénzügyőr vádlott esetében már a tárgyaláson fellebbezést jelentett be hosszabb tartamú szabadságvesztés és magasabb összegű pénzbüntetés kiszabásáért, most pedig ugyanezt tette az énekessel kapcsolatban is.

Kökény Attila az ügyben pénzbüntetést kapott, de ez a főügyész szerint túl enyhe ítélet. Szerinte felfüggesztett börtönre kellett volna ítélni az énekest.

Forrás: Facebook/Kökény Attila

Közben hivatali vesztegetés többszöri elfogadása miatt négy évre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek egy a Liszt Ferenc-repülőtéren dolgozó pénzügyőrt, aki társaival pénzért vámeljárás nélkül juttatott át dolgokat, főleg ruhákat a vámon, olyanokat, amelyek után kellett volna fizetni.

A bíróság a másodrendű vádlottat többrendbeli befolyással üzérkedésben, és többször elkövetett hivatali vesztegetésben találta bűnösnek, ezért három évre ítélte, és 200 ezer forintra büntette.

A harmad-, negyed-, ötöd-, és hatodrendű vádlott hivatali vesztegetés elfogadásáért két és három év közötti büntetést kapott, mások pedig három év próbaidőre felfüggesztettet – 1 év 4 hónapra és 1 év 6 hónapra ítélték el őket.