Jogerős ítélet született horrorgyilkosságban Debrecenben

2019.04.16. 16:39

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen 25, illetve 20 évre ítéltek egy házaspárt. Lányuk két évet kapott, de az ő büntetését felfüggesztetták. Az anya, az apa és a lányuk utóbbi titokban szült gyermekét ölte meg. A kisgyerek apja, a lány apja volt. Őt vérfertőzés miatt is elítélte a bíróság.

A család Boldván éltek.

A férfi tíz éven át kényszerítette vér szerinti lányát arra, hogy lefeküdjön vele. A külvilágtól elszigetelve élő, akkor még fiatalkorú lányt az apja többször megverte és azzal is fenyegette, hogy megöli, ha szólni mer bárkinek a történtekről.

A lány terhes lett és 2011-ben titokban gyereket szült, akit apa nélkül anyakönyveztek.

2015 év végén az akkor már felnőtt lány ismét terhes lett az apjától. Ekkor a férfi és felesége - aki évek óta tudott a szexuális erőszakról, semmit nem tett - közösen elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják.

Abortuszra nem volt pénzük, de megtartani sem akarták a gyereket, így elhatározták, hogy megölik. A lány a családi házuk egyik szobájában megszülte a babát. A lánynak az anyja segédkezett a szülésnél de ott volt a lány apja és a velük együtt élő gyerekek közül három.

Az életképes csecsemőt az ágyneműtartóba rejtették, és ott hagyták. A kisbaba négy óra múlva meghalt.

Másnap a lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, a vizsgálat során derült ki, hogy az előző éjszakai szült. A holttestet nyomozók találták meg.A Debreceni Ítélőtábla most helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, amelyben a férfit 25 év, feleségét 20 év fegyházbüntetésre ítélte, míg lányukra - aki egyben bűncselekmény áldozata is volt - 2 év szabadságvesztést szabott ki. Utóbbi végrehajtását 3 évről 5 évre felfüggesztették, az ítélet jogerős.