Két férfi kirabolt egy pizzafutárt Sümegen

Vágólapra másolva!
A két férfi két hétig tervezte, hogyan fognak kirabolni egy pizzafutárt. Vittek magukkal váltás ruhát, eltakarták az arcukat és a cipőjükre is zoknit húztak. A rendőrség 20 percen belül elfogta őket.
Vágólapra másolva!

A 20 és 25 éves férfi a rablás előtt két héttel elkezdték tervezni az akciót, majd március 16-án az egyikük tapolcai albérletében

elhatározták, hogy autóval átmennek Sümegre, ott pizzát rendelnek majd kirabolják a pizzafutárt.

A két férfi este 9 óra körül indult el Tapolcáról, amikor a 20 éves férfi pizzát rendelt egy sümegi étteremből. A két férfi vitte magával váltás ruhát, hogy álcázzák magukat, és arra is készültek, hogy az autó rendszámát valamivel le tudják takarni.

A pizzát egy Sümeg külterületén lévő buszmegállóhoz rendelték,

az arcukat eltakarták, kezükre kesztyűt, cipőikre zoknit húztak és várták a pizzafutárt, aki nagyjából fél tíz körül ért oda.

A két férfi odament a futárhoz, a fiatalabb támadó úgy megütötte, hogy az a földre esett, a kezében tartott pizzásdobozokat és a pénztárcát elejtette.

Ezek után többször is megütötték a futárt, majd az egyik támadó kivette az autójából a kulcsot és eldobta.

A futár felállt a földről és megrúgta a 20 éves férfit, aki erre ismét a földre lökte. A pizzafutár ezek után arrébb tudott menni és telefonon segítséget hívott, amit a támadók meghallottak. A 25 éves férfi megtalálta az elejtett pénztárcát az aznapi bevétellel és eltette, majd elmenekültek az autójukkal.

A menekülésben lévő támadókat a rendőrök nagyjából 20 perc múlva igazoltatta és megtalálták az autóban a pénztárcát.

A tapolcai ügyészség javasolja a két férfi börtönbüntetését.