Tucatnyi törvénysértés a tegnapi ellenzéki bohóckodáson, az MTVA jogi lépéseket tesz

2019.04.16. 11:09

Tegnap ismét cirkuszolt az ellenzéki képviselők egy része az MTVA Kunigunda úti székházában, amely ezúttal sem maradt következmények nélkül, ugyanis a csatorna jogi lépéseket tett az ügyben.

A köztelevízió honlapján olvasható közlemény szerint az MTVA a tapasztalt visszaélések miatt haladéktalanul megvizsgálja a rendelkezésre álló jogi eszközöket, és megteszi a szükséges lépéseket.

Ahogy beszámoltunk róla, hétfőn több ellenzéki képviselő blokádot emlegetve állta el az MTVA Kunigunda úti épületének egyik bejáratát, így a szabadsághoz és munkához fűződő jogukban korlátozták a dolgozókat és a vendégeket. Más ellenzéki képviselők pedig engedély nélkül hatoltak be a közmédia területére, többen közülük törvénysértő módon készítettek kép- és hangfelvételeket, amivel megsértették a csatorna dolgozóinak személyiségi jogait.

Nem ez volt az első alkalom, hogy ellenzéki képviselők betörtek a közmédia épületébe. Tavaly év végén nyomásgyakorlásként több száz embert hívtak a televízióhoz, miközben az ellenzéki politikusok megpróbálták beolvastatni az öt pontjukat. Az az akciójuk is kabaréba fulladt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK