Harrach: A kampány Európa jövőjéről szól

Vágólapra másolva!
Harrach Péter, országgyűlési képviselő, a KDNP frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a közelgő Húsvétról, az EP választásról, de szóba került az a közlemény is, amit a párt adott ki a Holokauszt Emléknap alkalmából.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a Nagyhéten is dolgoznak, kampányolnak, véleménye szerint ez akkor tud jól együttműködni, ha az emberben egység van, amennyiben azt a szellemiséget képviseli, amit magában hordoz. lehet úgyis kampányolni, ha a számukra fontos igazságot megpróbálják közérthető módon megfogalmazni. A kampány pedig Európa jövőjéről szól, majd azt tette hozzá a képviselő, ha a gyökerekhez akarnak visszatérni, akkor ez bizony összhangban van a keresztény értékrenddel. Európa jelenlegi helyzete pedig sok zsákutcát mutat, amit el kell kerülni. A mostani kampány a kormánypártok szellemiségének, eszmeiségének megfelelően zajlik.

Harrach Péter szerint meg kell különböztetni a hívő emberek és a zsidó-keresztény kultúrában élők magatartását egymástól bizonyos szempontok szerint. Az igaz, hogy viszonylag kicsi a rendszeres hitgyakorlók száma, ez minden felekezetre elmondható, ám szerencsére az alkalmi templomjárók, a normákat betartani többé-kevésbé igyekvők száma jóval nagyobb. Felidézte a frakcióvezető az első szabadon választott miniszterelnök mondatát, mely szerint Európában még az ateista is keresztény, mert bizonyos gyökereket nem tud elkerülni.

Harrach Péter szerit a hívő embereknek példát kell adni arról – többek között -, hogy miként kell viselkedni, tiszteletben tartani azt az emberi méltóságot, ami az ellenfélben is megvan.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.