Hevesen támadták Csisztu Zsuzsát a véleménye miatt, itt a válasz

Photo Stream
Vágólapra másolva!
Kisebb összetűzésbe keveredett Csisztu Zsuzsa egy önmagát influenszernek nevező fiatal lánnyal egy reggeli televíziós műsorban. Lényegi kérdéseket próbált feszegetni - mondja Csisztu Zsuzsa. A téma az volt, hogy miképpen érdemes hatást gyakorolni több százezer emberre, és hogyan lehet példát mutatni.
Vágólapra másolva!

Az alapkérdés az volt, hogy vajon mennyire lehet hiteles egy olyan fiatal lány, aki gyakorlatilag semmilyen társadalmilag mérhetően hasznos dolgot nem tett még le az asztalra, csak videókat készít.

– reagált Csisztu Zsuzsa, amikor arra terelődőtt a szó, hogy a korábban abbahagyott iskolát befejezi-e vajon az influenszer.

– fogalmazott Csisztu Zsuzsa a műsorban.

A vita azóta kicsit elfajult, egy másik fiatal influenszer is beszállt egy Facebookos komment formájában, megállapítva, hogy a diplomának semmi haszna, nem a való életre nevel, és hogy enélkül is lehet valaki művelt és önálló.

Csisztu Zsuzsa és Carl Lewis Forrás. Instagram

Kikerült egy Youtube-videó is, amelyben a műsorvezetőnővel konfliktusba került influenszer néhány, kissé személyeskedő üzenet mellett azt is mondta, hogy amíg "az ember nem tudja még, hogy mit akar kezdeni az életével, addig nem érdemes beiratkozni egy egyetemre". A kommentekben az influenszer követői méltatlan hangnemben, nagyon durván támadták a jogászként végzett egykori élsportolót, sportdiplomatát.

Megkerestük Csisztu Zsuzsát, aki azt mondta, az influenszer a youtube üzenetében olyan területre tévedt, ami súlyosan sérti a személyiségi jogait, s nemcsak magánemberként, de jogászként is jelentenie kellett a Youtube-nak. A cég pedig válaszában azt írta, hogy a videót le is fogják venni a műsorvezető személyiségi jogait sértő tartalom miatt.

"Nem az tanulsága ennek a témának, hogy az egyik generáció nem érti meg a másikat, vagy hogy egy idősebb nő irigységből bántja a fiatal lányt.

A történet arról szól, hogy lehet-e példakép és követendő példa csak azért valaki, mert megszületett és létezik. A tartalom nélküli ürességről, arról, hogy ez hosszú távon igenis káros a személyiségfejlődésre, mindegy, milyen korban van valaki.

mondta Csisztu Zsuzsa.

Most is azt gondolom, hogy az egyik legfontosabb egy férfi és egy nő esetében is, hogy folyamatosan képezze magát, ameddig csak lehet, ha versenyképes akar maradni bármilyen szakmában."

Csisztu Zsuzsa szerint érdemes lenne valóban értelmezni a szót, hogy influenszer, hiszen ha valaki hatást gyakorol másokra, akkor fontos, hogy ez olyasvalaki legyen, aki valóban értékes, követendő példát mutat.

"De felmerül a kérdés, hogy meddig tart a hitelesség, amikor cégek rendszeresen fizetnek egy-egy szponzorált tartalomért - mondta. Örülnék, ha a szülőtársaim közül is minél többen felismernék a felelősségüket abban, hogy milyen példákat követ a gyermekük, és a cégek is, akik nem csak a követők számát néznék a jövőben, hanem azt is, hogy aki, megszólal, hogyan teszi azt, milyen értékeket közvetít a fiatalok felé.

Csisztu Zsuzsa, Vincze Ottó és a gyerekek

Szeretném, ha látnának olyan példákat, karriereket is, amit érdemes lehet inkább követni. Nagyon jó érzés büszkének lenni arra, hogy egy tudás birtokában eléred a célod, van tartalmas mondanivalód, művelt, nyitott emberként élhetsz. A felszínesség, üresség, a nemtudás bármilyen fura is, sokkal jobban bezárja az egyén saját világát, mint hiszik, ellenben a tudás, a tájékozottság, a műveltség kinyitja.

Az elmúlt két évben magam is sokat beszélgettem ezzel a korosztállyal, hiszen

Bízom benne, hogy egyre többen mernek kiállni majd a tudás és a tehetség, a tartalom értéke mellett - mondta Csisztu Zsuzsa.