Itt az idő, hogy Ujhelyi István végre egyenes válaszokat adjon, miután a Szeviép újabb vezetője tálalt ki arról, hogyan csorgattak vissza tízmilliókat a szocialistákhoz – hívta fel rá a figyelmet Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője.

A KDNP-s politikus a kormánypártok nevében nyilatkozva kifejtette: újabb tanú állítja, hogy kenőpénzeket fizetett Ujhelyi Istvánnak az építőipari vállalkozás az állami és szegedi megrendelésekért cserébe.

Ujhelyi IstvánForrás: SzegedMa

A hírek szerint Ujhelyi Istvánnak és a szocialistáknak visszautalt pénzeket járulékos költségnek nevezték, és így is beszéltek róla. Azt is elmondták, hogy a Szeviép-tulajdonosoknak számos esetben kellett a szocialista politikusokkal egyeztetniük - közölte Nacsa Lőrinc. 

Korábban kiderült már, a Szeged-Szőregi ház és a balatoni nyaraló felújítását több tíz millió forint értékben, de ingyen kellett elvégeznie a cégnek. 

Immár sokadszor megkérdezik Ujhelyi Istvánt: mi igaz a Szeviép-vezetők nyilatkozataiból.Itt az idő, hogy egyenes válaszokat adjon  - jelentette ki Nacsa Lőrinc.

A KDNP-s képviselő közölte, ha cáfolni tudja az állításokat Ujhelyi István, akkor mutassa be a szerződéseket és a számlákat. 

Májusban EP-választás lesz, és Ujhelyi István az MSZP jelöltje. A magyar embereknek joguk van tudni az igazságot Ujhelyi Istvánról - fűzte hozzá.